Den som dödade helvetets änglar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (327.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Firma Hamilton & Ponti (del 1)
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2022-01-19
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164234971
Den som dödade helvetets änglar (ljudbok)

Den som dödade helvetets änglar Ljudbok

(150 röster)  |  Läs 17 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-01-19

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Aldrig förut har Guillou använt sig av en så intressant berättarteknik. Han låter den fiktiva skrivakten, den eleganta bläckpennans avsiktsbefriade rörelse i skrivblocket, spegla berättelsens form."

ExpressenJan Guillou Den som dödade helvetets änglar

Det är inte vilka pensionärer som helst som hamnar i kampen mot extrem och ytterst välorganiserad brottslighet. Den ene är journalistveteranen Erik Ponti, den andre hans gamle vän från förr, den forne underrättelseofficeren Carl Hamilton.

Till synes ett mycket omaka par, som det dock vore oklokt att underskatta. De hamnar snart i ett mycket händelserikt äventyr där inte bara livet står på spel.

Jan Guillou inleder en ny serie men med två välbekanta romanpersoner i huvudrollerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Den som dödade helvetets änglar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Pratig bok som tar sig till slut
  -, 24 februari 2023

  Lite ovanligt äventyr för Carl Hamilton och Erik Ponti som upplevs lite pratig med sidospår som författaren också förklarar. Bra och välskriven men tar ett tag att vänja sig vid när man förväntat sig något annat äventyr med Hamilton.

 2. Svajjigt
  Jocke, 24 januari 2023

  Boken är mycket ojämn med svamlande utflykter blandat med spännande episoder och skarpa betraktelser. Den första halvan lider man sig i huvudsak igenom medan det tar sig i den andra. Han hävdar att han inte ska skriva några memoarer men det verkar som att detta är ett halvdant försök...

 3. En bok som "smakar gott"!!!
  -, 17 oktober 2022

  Bör läsas av de flesta. Tänkvärt om både dåtid och nutid...

 4. Klurig och rolig
  -, 3 maj 2022

  Överraskande rolig och underhållande bok av Guillou. Skriven med mycket glimten i ögat om en gubbstrutt och en galenpanna. Hoppas på en fortsättning.

 5. Nu har det blitt alldeles för drygt
  Bokmalen (Stockholm), 20 april 2022

  Gillar det mesta av vad JG skrivit tidigare, men.....
  nu har han blivit väl dryg och självgod i sitt
  sätt att beskriva omgivning och händelser.

  Thomas Bolme är dock en fantastiskt duktig inläsare.
  Hur konstigt det än tycks låta så hade jag mer behållning
  av det än texten.
  Tack vare honom lyssnade jag nästan färdigt.

  Står och väljer mellan en och två stjärnor........
  JG:s Den som dödade helvetets änglar får två, mest för gamla meriter.
  Hade han ... Läs hela recensionen

 6. Kul och spännande
  -, 3 april 2022

  Kul och spännande berättad i en trevlig, lite självironisk ton.

 7. Pretentiös smörja
  -, 31 mars 2022

  Herregud, nog för att Guillou har blivit lite väl pretentiöst på äldre dagar, men detta tar priset! Vad är behovet av att alltid försöka framhäva sin egna storhet och överlägsenheten (i hans tycke då) över alla andra?

 8. Mycket besviken!
  Jan-Erik, 21 februari 2022

  All denna vanliga vänster-smutskastning. Denna bok är på gränsen till helt värdelös. Tur att jag köpt den som ljudbok, då slipper jag skräpa ner när den slängs ... Tydligen måste jag sätta ett betyg med minst en stjärna, vilket är en stjärna för mycket...

 9. Jans eget översitteri
  Tomas, 14 februari 2022

  För mycket politisk propaganda och egna åsikter om pandemin, som framställs som sanning trots att verkligheten har visat oss motsatsen. Allt ont i samhället skylls Expressen och "högern". Rätt onyanserat och långt ifrån den nivå som Jan borde kunna hålla. Stor besvikelse!

 10. Orkade inte ens lyssna klart
  -, 13 februari 2022

  När jag läste beskrivningen av boken blev jag intresserad och tänkte att kul med en ny Hamilton. Men efter att ha lyssnat i 5 timmar klarar jag inte av mer.

 11. Inte läsvärd
  Ulf Soldeus, 8 februari 2022

  Boken har ingen story utan beskriver händelser från andra böcker. Slutade läsa efter 90 sidor. Kan inte rekommendera denna till någon.

 12. Besviken
  Kerstin, 8 februari 2022

  Jan Guillou vad ska detta betyda? Jag trodde att det skulle vara en helt ny bok men den var till största delen tillbakablickar på dina böcker om Hamilton. Jag har läst alla dessa böcker och älskar dem så detta blev bara en upprepning / skåpmat. Först på slutet med Strål-tanten hände det något nytt. Men det räckte inte för att jag skulle gilla boken. Jag kan rekommendera boken till alla som inte läst Hamilton-böckerna men inte annars. Så, jag är en besviken läsare som annars älskar alla dina böcker.

 13. En ny sorts Hamilton-roman
  -, 3 februari 2022

  Guillou passar på att kommentera, häckla och klaga på mycket i sin samtid, men har ändå skrivit en bra och spännande roman med figurerna Ponti och Hamilton i centrum. Upplagt för fler äventyr med de åldrande herrarna framöver.

 14. Pladder och smutskastning
  -, 1 februari 2022

  Endast en liten del är nyskriven fiktion om Ponti och Hamilton. Tror man att det är en bok om dem blir man besviken. Mycket irrelevant om, får man anta, författarens liv och leverne med smutskastning av andra mediakändisar. Var på väg att ge upp flera gånger med efter som att boken läses upp av Tintin orkade jag igenom den. :)

 15. Ogillar Jans "Jag är bäst"-fasoner
  -, 30 januari 2022

  Bra flyt i boken men ditt sätt att tro att du är mycket bättre än andra levande personer förstör boken.

 16. Är det sant, är det på riktigt?
  -, 22 januari 2022

  Väldigt intressant o spännande med alla händelser i tiden förr o nu! Ser fram emot någon fortsättning om två äldre pensionärer.

 17. För mycket raljerande
  -, 22 januari 2022

  Om du ogillar JG:s raljerande så är detta ingen bok för dig. Mer om Myrdal, kvinnliga deckarförfattare och vårdköer än handling. Sämsta bok jag läst det sista året.

Visa alla 17 recensioner

Fler böcker av Jan Guillou