Rosenträdgården (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (398.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lisa Werlinder
Utgivningsdatum
2022-07-06
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Carina Jansson
ISBN
9789164235138

Rosenträdgården Ljudbok

(50 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-07-06

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Drama i 1890-talets Londonssocietet London 1895.

Olive Westallen lever ett priviligierat liv i familjens hem i West Hampstead, om än ett ensamt liv. Vid 28 års ålder anses hon för gammal för giftermål, men Olive tänker inte gråta över vad hon missat. Hon har radikala planer för familjen Westallens framtid, planer som kommer att chockera den societetsvärld hon rör sig i.

För tolvåriga Ottilie Finch är staden en spännande plats att utforska. Hennes familj har nyligen flyttat till Hampstead från Durham, på grund av en skandal som Otty är lyckligt omedveten om. Hon älskar London Zoo, de stora välbärgade villorna och kanalerna med den intensiva aktiviteten som pågår dygnet runt. Den enda skuggan över hennes dagar är moderns mystiska sjukdom. Mrs Finch är instängd i sitt rum och träffar ingen.

Artonåriga Mabs Daley jobbar på kanalen, och det är långt ifrån exotiskt hon får slita hårt och riskera liv och lev för en snål lön som ska försörja hennes pappa och syskon. Så när hon erbjuds arbete som piga hos familjen Finch i deras eleganta townhouse, känns det som en biljett till ett bättre liv. Hon vet inte att allt inte är så perfekt som det verkar. Mabs fångas upp i nätet av hemligheter och lögner som jagat familjen Finch från deras senaste hem, och hon ställs snart inför ett omöjligt dilemma

Rosenträdgården är en uppslukande och känslostark roman, där Tracy Rees väver samman tre kvinnors livsöden och på ett levande sätt skildrar såväl Londons slum som dess högsta societet vid förra sekelskiftet.

"Tracy är den mest enastående nya rösten inom historiska romaner. Lucinda Riley
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Rosenträdgården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Förträfflig!
  - (Norrköping), 11 april 2023

  En äkta feelgood roman som har det mesta man kan önska sig! Rekommenderas varmt!

 2. Överdriven 1800-tals romantik
  -, 7 augusti 2022

  En berättelse om kvinnornas kamp för sina rättigheter i slutet av 1800-talet. Men det är alldeles för tillrättalagt och perfekt.

 3. Mycket bra
  - (Ystad), 18 juli 2022

  Sträcklyssnade.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Tracy Rees