IB - som i inhämtning Birger (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (390.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2022-09-21
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164235213
IB - som i inhämtning Birger (ljudbok)

IB - som i inhämtning Birger Ljudbok

(22 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-09-21

Styckköp

180

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"IB - som i inhämtning Birger är spännande och intressant... Mycket läsvärt."

Helhetsbetyg 4, BTJ

Det var tidigt sjuttiotal. En politisk tid. Unga entusiastiska journalister ägnade sig åt att gräva i statens hemligheter och avslöjade en spionorganisation som inte ens riksdagen kände till. Det ledde till en våldsam konfrontation. Staten slog tillbaka med polisrazzior och fängelsestraff.

Många minns skriverierna runt IB-affären. Men vad var det egentligen som hände? Hade maktens män skäl att slå till så oerhört hårt? Var rikets säkerhet verkligen i fara? Eller handlade det om rent förtryck av det fria ordet?

Som så ofta är fallet överträffar sanningen dikten. IB-affären slutade så illa därför att maktfullkomliga män på högsta politiska nivå i Sverige till varje pris ville skydda sig själva. De hade sysslat med topphemlig olaglig åsiktsregistrering av oskyldiga medborgare i decennier. De hade i största hemlighet skickat information om svenska medborgares politiska engagemang vidare till Israels ökända underrättelsetjänst. Och för att dölja vad de hade gjort offrade de utan att tveka både visselblåsare och journalister.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av IB - som i inhämtning Birger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Maktens totalitet
    -, 4 november 2022

    Fantastiskt väl beskrivet rent historiskt. Oavsett höger eller vänsterperspektiv skildras makten i Sverige utifrån det elitiska synsättet på rättvisa. Rättsväsendets ledband till maktstrukturer är skrämmande, men dessvärre precis lika väl rådande idag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ebervall & Samuelson