Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Karin Sommer (del 2)
Utgivningsdatum
2004-03-31
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164240453
Ö-morden (e-bok)

Ö-morden E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2004-03-31

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mitt under 86-årige Gustav Kwiums begravning uppstår oro i kyrkan. En senil gammal dam vacklar fram mot kistan och slår sin krycka så hårt mot kistlocket att blommorna flyger iväg. "Nej", avbryter hon prästen. "Han har inte kallats hem till Gud. Han blev bortröstad av Örådet. Som i Robinson i teve."

Journalisten Karin Sommer befinner sig på den lilla ön Skejø i utkanten av Sjællandspostens distrikt. Hon är där för att skriva några artiklar om livet på ön och hör snart rykten om en serie märkliga dödsfall på ålderdomshemmet. Först bryr hon sig inte om dem. För vem skulle vara intresserad av att ta livet av döende människor? Men ryktet vill inte lägga sig och Karins efterforskningar sätter henne i kontakt med bland andra några unga satanister, en kvinnlig präst som döljer sitt förflutna, en lokal politiker som förespråkar aktiv dödshjälp - och inte minst en läkare med kvinnotycke.

Så hittar man ytterligare ett lik på hemmet, och denna gång finns det inga tvivel om att det rör sig om mord. Jakten på mördaren tar fart.

Gretelise Holm har arbetat som journalist sedan 1963, bland annat på Politiken. Hon har mottagit flera utmärkelser både för sitt journalistiska arbete och som författare. Med boken Paranoia nominerades hon till Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman. Gretelise Holm har omnämnts i internationell press som en av de riktigt intressanta skandinaviska kriminalförfattarna i klass med Maj Sjöwall & Per Wahlöö, Anne Holt och Henning Mankell.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ö-morden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Behagligt spännande och välskriven
    //MrMunson, 16 december 2010

    Läste ut den på en och en halv dag(!). Atmosfären är underbar och storyn välskriven. En av de få böcker som bärs upp utan vare sig våldsscener i överflöd -- den finns praktiskt taget inga i boken -- eller annat strunt.

    Rekommenderas varmt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gretelise Holm