Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2004-10-06
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164240538
Rödluvan (e-bok)

Rödluvan (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2004-10-06

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Jag mördade den första mannen då jag var fjorton. Sedan kunde jag inte sluta. Farliga män finns det många i världen. Men det finns också ett fåtal farliga kvinnor. Jag är en av dem!«

Judith, Lisbet och Carol växer upp hos sin mormor eftersom deras mor inte förmår att ta hand om dem. Genom livet bär de ett minne av en trasig barndom och en känsla av utanförskap. Men de små flickorna blir äldre och är snart vuxna kvinnor. Lisbet blir barnmorska och Judith fotograf medan Carol bara är alkoholiserad och misslyckad.

Men vem av dem är kvinnan som mördar män?

Deras vardagsliv ger inga ledtrådar, men genom deras relationer till omvärlden kommer vi närmare och närmare svaret. Så småningom avslöjas vem av systrarna det är, och vi följer henne i varje isande

ögonblick när hon undanröjer de obehagliga män som plågar hennes tillvaro.

Till slut kommer så en pensionerad polisman henne på spåren...

Rödluvan är en spännande och suggestiv kriminalthriller som avtecknar sig mot en fond av snö, is och vacker nordnorsk natur. Men handlingen är också stundtals förlagd till såväl Oslo som Island.

Unni Lindell är en av Nordens ledande kriminalförfattare. Hennes böcker om kommissarie Cato Isaksen har nått stora läsarskaror både i hemlandet Norge och i flera europeiska länder. Unni Lindell är också känd för de fenomenala framgångarna med böckerna Gamla tanter lägger inte ägg och Gud som haver barnen kär har du någon ull där hon och Mark Levengood intervjuar barn om stort och smått i vår tillvaro.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Unni Lindell