Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2007-04-18
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164240996

Utan onda aningar

E-bok, Svenska, 2007-04-18
43 kr
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Tonje Kvamme, 14 år, försvinner spårlöst på väg hem från handbollsträningen. Hon är som tonåringar är mest men har skaffat sig två farliga hobbyer - att chatta på Internet och att strippa inför webbkamera för den som betalar. Nu får hon betala priset för sina aningslösa tilltag.

Det lilla samhället Ski, en bit utanför Oslo, är på ytan lugnt och sömnigt, men bland dess förtroendeingivande stöttepelare döljer sig flera farliga personer. När dessutom en internationellt orienterad pedofilgrupp misstänks ha med flickans försvinnande att göra, inser poliserna i staden att det handlar om en kamp mot klockan innan Tonje Kvamme antingen hittas död någonstans i Europa eller dyker upp på filmer och fotografier på Internet, offer för vidrigheter vanliga människor knappt kan föreställa sig.

Något radikalt måste göras, och det är inte förrän den unga nykomlingen hos polisen, Lisa Lunde, tar kontakt med Sander Mørk, psykologen på Tonjes skola, som det lossnar. Men Mørk har ett förflutet han inte gärna talar om. Varför lämnade han sin tjänst i Stockholm så brådstörtat?

Jan-Sverre Syvertsen, född 1968, är journalist och kommunikationsrådgivare. Han har tidigare utkommit med flera fackböcker i hemlandet. Utan onda aningar är hans skönlitterära debut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan-Sverre Syvertsen

  • Sekten

    Jan-Sverre Syvertsen

    Tredje boken om Sander Mørk! En ung kvinna har blivit mördad och hennes lik uppbränt. Kvinnans bästa väninna är den som hittar henne död i skogen. De tillhör båda en kristen sekt som till omgivningens irritation har bosatt sig intill ett villaområ...

  • I det fördolda

    Jan-Sverre Syvertsen

    På ett hotellrum i Reykjavik hittas den norske ambassadören död. Naken och fastbunden i en stol, med en påse av silke över huvudet. Saken känns ganska klar - en sexlek som gick fel. UD i Norge tystar snabbt ner händelsen för att hålla medierna bor...

Bloggat om Utan onda aningar