Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2008-09-09
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164241276
Grundläggande genetik : en roman om blåögdhet och halva sanningar (e-bok)

Grundläggande genetik : en roman om blåögdhet och halva sanningar (e-bok)

E-bok, Svenska, 2008-09-09
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Jakob Lundwall bor i en tvåa i Hagalund fylld av designmöbler och undertryckta känslor. Under några år har han alltmer avskärmat sig från närstående och vänner. På sin trettioårsdag får han beskedet att hans mamma har avlidit under oklara omständigheter. Christina, Östermalmsflickan som bröt med familjen när hon blev gravid och öppnade restaurang på Hantverkargatan. Det var där han växte upp, ovanpå mammas krog. Där fanns också Stavros, som var nästan som en pappa. Och i det fina huset på Djurgården bodde morfar och Annelise.

Moderns död tvingar honom att bege sig ut i världen igen, för att få en förklaring, och kanske för att omvärdera de gamla sanningar och minnen som plågat honom. Vem är han egentligen? Varför dog hans mor? Vem var hans far? Och hur viktigt är det genetiska arvet? Kanske är hans arv mörkare än han kunnat ana. Under två omtumlande veckor rör han sig rastlöst runt i Stockholm på jakt efter svar som ligger dolda bakom lager av sanningar och lögner.

Mikael Fant berättar en gripande och spännande historia om en familjehemlighet med rötterna i sextiotalets Stockholm. Om betydelsen av det som går i arv, om det som inte gör det och vad som egentligen formar ens person. Och om hur livet kan bjuda på de mest oväntade överraskningar.

Mikael Fant, född 1971 och bosatt i Malmö, är frilansande förlags- och tidningsredaktör, konferenstolk, översättare och musiker med fantasi, frihetslängtan och försörjningsproblem. Grundläggande genetik är hans debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Fant

  • Vattnet i mars

    Mikael Fant

    Systrarna Aronsson med familjer samlas i barndomshemmet i Nedansjö för att begrava sin mamma Inga, familjens amatörpoet, matriark och självklara mittpunkt,och ingenting kommer någonsin att bli som förut. Det är Eva, som sjutton år gammal flydde fr...

Bloggat om Grundläggande genetik : en roman om blåög...