Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2010-02-25
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164241351
Passageraren (e-bok)

Passageraren (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2010-02-25
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Under rytande storm kämpar besättningen på kappseglingsbåten Nadir förtvivlat för sina liv medan våg efter våg sköljer över dem. De befinner sig strax söder om Svalbard, ett område vida känt för sitt oberäkneliga väder.

När havet blivit lugnt igen har båten försvunnit i djupet och kvinnan ombord mist livet. De två männen - Jacob Nelle-mann och Axel Nobel - har mirakulöst nog överlevt och lyckats ta sig i land på den närliggande Björnön.

Drygt ett år senare ger sig JacobNellemann en tidig morgon ut på jakt vid vännens slott på Själland. Han får snart korn på några rådjur på en äng. Samtidigt gör sig en mördare beredd. Det enda Nellemann hinner uppfatta är en rörelse mellan träd-stammarna. Hans kropp hittas några timmar senare i det höga gräset.

Fallet hamnar på kommissarie Robin Hansens bord. Denne rutinerade men djupt ärrade polis är den bäste inom kåren och han arbetar med egensinniga metoder. Han får snart sina teorier bekräftade. Det rör sig inte om någon jaktolycka som man först misstänkt, snarare har händelsen en koppling till den ödesdigra seglatsen i Norra ishavet. För det finns en person som fortfarande inte har glömt - och inte heller förlåtit.

"Passageraren är en frisk fläkt inom dansk kriminallitteratur. ... Jacobsen levererar lättsmält underhållning, klart inspirerad av internationella förebilder som Alistair MacLean och Desmond Bagley, men vars danska prägel och stänkande havsvatten får läsaren att sitta klistrad vid boken."

Berlingske Tidende

"Fantastisk debut"

Femina

Steffen Jacobsen, född 1956, är överläkare i hem-landet Danmark. Passageraren är hans -debutroman - som på danska sålt i över 30 000 ex!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Passageraren