Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Det stora århundradet (del 3)
Utgivningsdatum
2013-09-09
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164242129
Mellan rött och svart (e-bok)

Mellan rött och svart (e-bok)

(26 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-09-09
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Första världskriget är förbi. Återhämtningen till ett bättre liv tar sin tid men snart råder optimism och framåtanda, inte minst i det moderna drömsamhället Saltsjöbaden hos den växande släkten Lauritzen. Tillsammans med sina båda bröder har Lauritz, den äldste av dem, givit sig in i byggbranschen. De vill lägga grunden till en ny värld.

Brodern Oscar ansvarar för Lauritzenföretagens filial i Berlin och skapar högfunktionella tyska bostadsområden, allt enligt den nya arkitekturen. Även den tredje brodern, Sverre, befinner sig i Berlin. Med sin entusiasm röner han stora framgångar som en av reklamtecknandets pionjärer.

Ingen ser faran. Tyskland skall resa sig på nytt och i hela Europa föreställer man sig att det aldrig mer kan bli krig. Men nya politiska vindar blåser och hittar sin väg även in i familjen. Den svarta slagskuggan av en ofattbar ondska växer sig allt större.

Mellan rött och svart är den tredje delen i romanserien Det stora århundradet.

Jan Guillous rika författarskap inleddes 1971 och sammanlagt har han skrivit mer än fyrtio böcker. Romanserien Det stora århundradet är hans mest omfattande projekt någonsin, en berättelse om 1900-talet - mänsklighetens största, grymmaste och blodigaste århundrade. De tidigare delarna i serien är Brobyggarna och Dandy.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mellan rött och svart