Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Det stora århundradet (del 4)
Utgivningsdatum
2014-08-28
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164242372

Att inte vilja se E-bok

(21 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-08-28

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Utanför Sveriges gränser dånar den världsbrand som med tiden kommer att kallas andra världskriget. För Lauritz, den äldste av bröderna Lauritzen, blir det allt svårare att undvika att ta ställning.

Familjens största ekonomiska tillgångar finns i Tyskland, liksom Lauritz svärföräldrar. Men Tyskland har ockuperat brödernas hemland Norge. Lauritz äldste son Harald är SS-officer stationerad i Oslo, äldsta dottern Johanne arbetar inom norska motståndsrörelsen, andra sonen är officer i svenska flottan och yngsta dottern förefaller vara spion.

Lauritz hoppas på en tysk seger men finner snart att hans bröder Oscar och Sverre inte delar hans uppfattning. Och frun Ingeborg betraktar inte längre Tyskland som sitt hemland.

Kriget är inte bara på väg att slita sönder Europa utan också deras familj, och varje gång det ser ut att ljusna blir det bara värre. Inte ens i det idylliska Saltsjöbaden kan man skydda sig mot mörkret. Till slut handlar det bara om att överleva - fysiskt och moraliskt.

Jan Guillous romansvit Det stora århundradet är en berättelse om 1900-talet - mänsklighetens största, grymmaste och blodigaste århundrade. Tidigare har Brobyggarna, Dandy och Mellan rött och svart utkommit.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att inte vilja se. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 3 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 4 september 2014

    "Att inte vilja se" är den fjärde boken i Jan Guillous romanserie om nittonhundratalet.

    Så här skrev jag i min recension av den tredje boken, "Mellan rött och svart":

    "Mellan rött och svart" är den tredje delen i romanserien "Det stora århundradet". Del ett heter "Brobyggarna" och del två heter "Dandy". "Brobyggarna" tycker jag var riktigt bra, och den fick en fyra i betyg av mig. "Dandy" tyckte jag något mindre om, och den fick en trea av mig. (Följ länkarna till min rece... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan Guillou