Massor av pocketfynd
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-01-26
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164242747
Fartblinda (e-bok)

Fartblinda (e-bok)

(6 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-01-26
154
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Under en jakthelg i Skåne nås Peder af Rooth av ett samtal som kommer att förändra allt: den anrika bank där han är vd riskerar konkurs. Någon timme senare sitter han i ett privatplan med sin fru på väg tillbaka till Stockholm där dramatiska dygn väntar.

Den egensinniga ekonomijournalisten Beatrice Farkas fick tipset som skulle kunna fälla banken för länge sedan. I månader har hon stridit mot ett par av landets mäktigaste finansmän. Aldrig hade hon kunnat ana konsekvenserna av sitt avslöjande.

En natt väcks hon av ett sms. En av bankcheferna som blivit hennes bästa källa har fallit från sin balkong på Strandvägen. Kvällspressen skriver om det som ett självmord. Men hon är övertygad om att det inte stämmer. Någon ville stoppa honom.

Fartblinda är en thriller som utspelar sig i den svenska finansvärlden, delvis inspirerad av verkligheten.

Carolina Neurath är verksam som ekonomijournalist på Svenska Dagbladet. Hon har mottagit bland annat Stora Journalistpriset och Guldspaden och har uppmärksammats internationellt för sin granskande journalistik. Hon är författare till de två omtalade reportageböckerna De svenska riskkapitalisterna (medförfattare Jan Almgren) och Den stora bankhärvan. Fartblinda är Carolina Neuraths första roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fartblinda. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 3,5 av 5.
    Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 27 januari 2016

    En välskriven och lättläst roman av en debuterande romanförfattare som jobbar som journalist och som förut har kommit ut med två dokumentära böcker.

    Carolina Neurath jobbar som ekonomijournalist, och Fartblinda utspelar sig i den svenska finansvärlden, och är delvis inspirerad av verkligheten.

    Jag tyckte att boken var helt okej, men för min del så var det lite väl mycket om bank- och finansvärlden, vilket jag kanske inte är så värst intresserad av. Men för dom som är det, så är det här nog en väldigt bra roman.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Fartblinda