Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-09-21
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164242891
Forever young (e-bok)

Forever young E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-09-21

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är sommar, det är mitten av åttiotalet. Kalla kriget är ett ständigt hot och alla är rädda för atombomben. John, som är syntare lika mycket för stilen som för musiken, bor med sin mamma och sin destruktive styvfar men håller sig hemifrån så mycket han kan. Hans bästa vän Anton är i sin tur bortglömd av sin familj. Tillsammans försöker de förstå hur världen i allmänhet och vuxenvärlden i synnerhet sitter ihop.

De träffar Peder som plötsligt flyttat in i det övergivna huset vid sjön. Kanske är han den klokaste vuxna de har träffat eller möjligen den galnaste. Det blir i alla fall en oförglömlig sommar där frihet och övergivenhet går hand i hand. Där den första kärleken och den starkaste vänskapen sätts på prov.

Forever young är en både rolig och vemodig roman om att vara ung och fri i en föränderlig och emellanåt obegriplig värld. Det är också en betraktelse över ett Sverige då och nu.

Johan Ripås, född 1974 i Kummelnäs i Nacka, är för närvarande bosatt i Johannesburg med fru och tre barn. Han är SVT:s Afrikakorrespondent med 44 länder att bevaka. Han har tidigare producerat tv-program som Kobra och var en av upphovsmännen bakom programserien Värsta språket, som belönades med Stora journalistpriset för årets förnyare 2003. Han har även varit verksam vid Dokument inifrån på SVT. Forever young är hans debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Forever young. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 28 september 2016

  En mycket bra bok, enligt mig i alla fall, av en debuterande författare.

  Boken är en roman, även om den känns väldigt självbiografisk. Men det vet jag faktiskt inte om den är, utan det kanske bara verkar så.

  Jag tycker mycket om boken, som handlar om två tolvåriga pojkar en sommar i mitten på åttiotalet.

  Boken skildrar mycket bra tiden mellan barndom och vuxenliv. Den skildrar livet för barn i trasiga familjer. Vänskap och den första kärleken handlar den också om... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Ripås