Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-20
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164243072

Koka björn E-bok

(10 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2017-09-20

Styckköp

39 69 Du sparar 43%
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Det var prosten som gjorde fyndet. En bra bit ute i det sviktande kärret gav han ifrån sig en genomträngande busvissling, som han lärt sig under sin tonårstid i Kvikkjokk. Jag skyndade mig genast åt hans håll. Vattnet var kolsvart, över ytan stack en stör upp. Prosten grep tag och vickade på den. I det mörka slammet vajade något ljust, något som liknade hö.
Sedan, till min outsägliga fasa, insåg jag att det var hår."


Det är sommaren 1852 i byn Kengis i nordligaste Sverige. Prostens andliga väckelse drabbar samer och tornedalingar med oanad kraft. Samtidigt försvinner en vallpiga i de djupa skogarna. Snart drar folket ut i jakten på den slagbjörn som man tror härjar. Men prosten fruktar att det är en långt värre dråpare som går lös. Tillsammans med samepojken Jussi finner han spår av den ondska som tränger sig allt närmare och snart hotar att krossa hela väckelsen.

Koka björn är en fascinerande berättelse om Lars Levi Laestadius, mannen som valts till årtusendets norrbottning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Koka björn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Många fina beskrivningar av natur och människor
    Mararetha Forssiss, 15 november 2019

    På sätt och vis uppfattade jag, att boken var vacker trots det barska innehållet. Efterlyste dock någon form av ordlista, då en hel norrlänska ord var främmande för mig, som har bott i Stockholm.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikael Niemi