Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-08-22
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164243270
Hundraettårningen som tänkte att han tänkte för mycket (e-bok)

Hundraettårningen som tänkte att han tänkte för mycket (e-bok)

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-08-22
139
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Allan sitter med vännen Julius på Bali och har nästan lika långtråkigt som strax innan han klev ut genom sitt fönster på hundraårsdagen ett år tidigare. Nu väntar ny födelsedag. Julius bestämmer sig för att fira sin vän med en luftballongfärd. Allan föreslår att de i så fall tar med sig något att dricka, ifall det skulle bli stiltje där uppe i luften.

Det som följer är allt utom stiltje. Vinden och omständigheterna tar vännerna på en resa genom all världens galenskap. I centrum för den står kärnvapenkapprustning, tuppfäktning världsledare emellan, dumhet och argan list. Längs vägen avverkas Kim Jong-un, Donald Trump, Vladimir Putin, Angela Merkel och en svensk utrikesminister som undrar om allt det här händer på riktigt.

Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket är den fristående fortsättningen på Jonas Jonassons succéroman om hundraårige Allan Karlsson. Författaren granskar på nytt mänsklighetens alla tillkortakommanden. Han gör det på sitt oefterhärmliga sätt, med humor och värme.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hundraettårningen som tänkte att han tänkte för mycket. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lika bra som Hundraåringen
    Trialer, 23 december 2018

    Jag gillar Jonas författarskap och stil. Han gjorde mig inte besviken utan jag njöt av att läsa boken och hans sätt att låta 101-åringen kritisera världens ledare.

  2. Kindle
    George , 29 oktober 2018

    Endast 3 poäng pga det inte går att ladda till läsplatta Kindle. I annat fall kunde det ha blivit full pott 5 poäng.

Visa alla 2 recensioner