På topplistor
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Det stora århundradet (del 10)
Utgivningsdatum
2020-08-25
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164243713
Slutet på historien (e-bok)

Slutet på historien (e-bok)

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-08-25
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Efter nära femtio år i exil kommer förre SS-officeren Harald Lauritzen tillbaka från sin tillflykt till Argentina. Hans återkomst vänder upp och ner på tillvaron för släkten Lauritzen. Onkel Harald är nämligen fortfarande nazist. Men han har ett erbjudande som det inte går att säga nej till.

Eric Letangs advokatbyrå ställs ånyo inför en våg av moralpanik. Den här gången är det pedofilskräcken som leder till ännu en häxjakt.

1990-talet är en tid av ekonomiska kriser och socialdemokratins begynnande nedgång. Samtidigt växer främlingshat och högerextremism, en politisk omsvängning som alltför många underskattar. Där 1900-talet slutar inleds en helt ny epok som visar att vi ingenting lärt av historien.

SLUTET PÅ HISTORIEN är den tionde och avslutande delen i JAN GUILLOUS romanserie. Med den är han i mål med sitt gigantiska bokprojekt Det stora århundradet, där han skildrar en släkt som vi får följa genom hela 1900-talet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Slutet på historien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Högst personligt och subjektivt omdöme
  Karl-Göran Bostrand, 11 september 2020

  Från de första 4 romanerna i sviten, ( som jag f.ö. anser varit lysande läsning), har läsvärdheten minskat roman efter roman. Slutet på historien känns som en passande titel på sista boken i romanserien. Känns mest som en gammelmans svammel och lite som en nostalgisk åminnelse från tokvänsterns 60-70-tals förryckta ideologier.

 2. Kass avslutning på en bra serie
  Bernt, 10 september 2020

  Eftersom jag läst alla tidigare böcker i serien var det naturligt att läsa slutet. Stora delar av boken var enligt min uppfattning utsvävningar som mer handlade om författarens politiska ståndpunkter än om bokens handling. Dessutom fungerade e-boken inte tekniskt.

 3. Slutet orkade inte fram
  IR (Huddinge), 8 september 2020

  Det kändes som detta var framtryckt eftersom det annars inte blivit en dekalog. De tidigare böckerna betydligt mer intressanta, men från "50-talet" en nedåtgående trend tyvärr.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jan Guillou