Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-01
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164243720
Hämnden är ljuv AB (e-bok)

Hämnden är ljuv AB (e-bok)

(6 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-09-01

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Victor Svensson har stora planer för Alderheims konsthandel, vägen till makt och inflytande går via konsthandlarens dotter Jenny - en försynt, ung kvinna som älskar expressionismen mer än något annat.

Den afrikanske medicinmannen Ole Mbatian har länge önskat sig en son. Till hans stora glädje dimper det ner en nästan fullvuxen sådan framför hans fötter - bokstavligt talat och helt rimligt för den med tillräckligt stark gudstro.

Under en midsommarfest med grannarna föds en affärsidé i Hugo Hamlins hjärna. Det diskuteras över sill och nubbe: Vad gör du om någon trampar dig på tårna? Kanske ställer ut sina sopor där du inte skulle önska. Är näsvis. Repar din bil. Små och stora irritationer världen över går att omvandla till pengar. Företaget Hämnden är ljuv AB är strax ett faktum.

JONAS JONASSONS femte roman rör sig ledigt över kontinenterna, ödet förvandlar de parallella berättelserna till en. En tunnklädd massaj och medicinman i centrala Stockholm i smällkalla vintern. Entreprenören som säljer hämnd på burk. Ett hämndlystet par. Och han som alla vill hämnas på. Allt kryddat med ett par målningar av oklart värde. Tusen dollar eller en miljon? Vem har målat dem? Vem äger dem? Och vad har påven med allt att göra?

HÄMNDEN ÄR LJUV AB är en kärleksförklaring till den fria konsten, och berättarglädje i världsklass. Med den firar JONAS JONASSON tio år som globalt fenomen: Fyra romaner, sexton miljoner sålda böcker i fyrtiosex länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hämnden är ljuv AB. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Jonasson i samme stil
    Kjell-Einar Zahl, Norge, 15 januari 2021

    Har hatt glede av boken i jula, og den er utvilsomt morsom/rolig. Veldig original intrige, i kjent Jonasson stil -
    med originale skjebner og de samme internasjonale ingrediensene som i Hunderåringen og Analfabeten. Man må riktignok unngå å spørre seg hvor realistisk dette egentlig er, så den må leses som et eventyr eller tegneserie. Og det er jo underholdende nok. Men etterhvert som boken nærmer seg slutten, syns jeg personlig at det går litt inflasjon i de små rolige detaljene, og man ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner