Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-01
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164243720
Hämnden är ljuv AB (e-bok)

Hämnden är ljuv AB E-bok

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok,  Svenska, 2020-09-01

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Victor Svensson har stora planer för Alderheims konsthandel, vägen till makt och inflytande går via konsthandlarens dotter Jenny - en försynt, ung kvinna som älskar expressionismen mer än något annat.

Den afrikanske medicinmannen Ole Mbatian har länge önskat sig en son. Till hans stora glädje dimper det ner en nästan fullvuxen sådan framför hans fötter - bokstavligt talat och helt rimligt för den med tillräckligt stark gudstro.

Under en midsommarfest med grannarna föds en affärsidé i Hugo Hamlins hjärna. Det diskuteras över sill och nubbe: Vad gör du om någon trampar dig på tårna? Kanske ställer ut sina sopor där du inte skulle önska. Är näsvis. Repar din bil. Små och stora irritationer världen över går att omvandla till pengar. Företaget Hämnden är ljuv AB är strax ett faktum.

JONAS JONASSONS femte roman rör sig ledigt över kontinenterna, ödet förvandlar de parallella berättelserna till en. En tunnklädd massaj och medicinman i centrala Stockholm i smällkalla vintern. Entreprenören som säljer hämnd på burk. Ett hämndlystet par. Och han som alla vill hämnas på. Allt kryddat med ett par målningar av oklart värde. Tusen dollar eller en miljon? Vem har målat dem? Vem äger dem? Och vad har påven med allt att göra?

HÄMNDEN ÄR LJUV AB är en kärleksförklaring till den fria konsten, och berättarglädje i världsklass. Med den firar JONAS JONASSON tio år som globalt fenomen: Fyra romaner, sexton miljoner sålda böcker i fyrtiosex länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hämnden är ljuv AB. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande
  -, 12 augusti 2022

  Riktigt rolig och välskriven bok.

 2. En bok att lasa:)
  Bror Håkan Strandberg, 6 december 2021

  Tyckte mycket om boken. Gillar spraket och och intrigen ar mindblowing.
  Klart rekommenderad.Tydligen maste man skriva 20 ord. Men det behovs inte for denna bok
  Valdigt bra. Las den.

 3. HÄmnden är ljuv AB
  Erling Magnusson, 4 augusti 2021

  Småtrevlig bok, med våldsamma förvecklingar, från Stockholm till Afrika. Boken är en naturlig fortsättning på författarens tidigare böcker. En del situationer är komiska, andra tragiska. Jag önskar att författaren snart skriver en ny bok som inte är så förutsägbar i sin vilda oförutsägbarhet. Man vet ju att det kommer att lösa sig, trots att det ser helt hopplöst ut.
  Erling Magnusson

 4. Jonasson i samme stil
  Kjell-Einar Zahl, Norge, 15 januari 2021

  Har hatt glede av boken i jula, og den er utvilsomt morsom/rolig. Veldig original intrige, i kjent Jonasson stil -
  med originale skjebner og de samme internasjonale ingrediensene som i Hunderåringen og Analfabeten. Man må riktignok unngå å spørre seg hvor realistisk dette egentlig er, så den må leses som et eventyr eller tegneserie. Og det er jo underholdende nok. Men etterhvert som boken nærmer seg slutten, syns jeg personlig at det går litt inflasjon i de små rolige detaljene, og man ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jonas Jonasson