Drömmar till salu (e-bok) Drömmar till salu
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Till salu i Stjärnhov (del 1)
Utgivningsdatum
2022-06-02
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164244260
Drömmar till salu (e-bok)

Drömmar till salu E-bok

(3 röster)
E-bok,  Svenska, 2022-06-02

Styckköp

79 166 Du sparar 87 kr!

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Författaren släpper mästerligt precis så mycket information i varje parallellberättelse att läsaren hålls trollbunden. Vi får fundera och gråta, längta efter loppisfynd och målarpenslar, i denna ytterst välskrivna debutroman. Westers förmåga att målande och äkta beskriva djupet i sann vänskap som varken tid eller rum kan rubba, är livgivande."

Helhetsbetyg: 5, BTJ


Sörmländska loppisdrömmar i charmig feelgood


Vad gör man om man ärver ett hus i en sörmländsk byhåla? Renoverar och säljer med vinst, förstås. Så tänker åtminstone Anni när hon plötsligt blir ägare till sin farmor Esters gamla hus i Stjärnhov. Anni räknar ut att om hon tillbringar sommaren med att måla och fixa, så kan hon sälja till hösten och äntligen köpa en lägenhet i stan.

Huset är dessutom fullt av fina femtiotalsmöbler och bygden är full av loppisar, så Anni startar Instagramkontot Drömmar till salu, där hon säljer retromöbler och visar upp sitt underbara liv på landet. Men är det så underbart? Snarare ganska ensamt, trots att mer än en kille dyker upp i trädgården.

Sextiofem år tidigare flyttar Ester till samma hus, sjutton år gammal och gravid. Vad hände egentligen från uppväxten på gården utanför Stjärnhov och lärarinnestudierna i Stockholm, till att hon blev på det viset? Vem är det som är far till barnet, och varför vägrar Ester att yppa det för en endaste själ?

Drömmar till salu är en roman om kärlek till ett hus, till gamla ting, till den man alltid har älskat och aldrig kommer att glömma. Det är en berättelse om två unga kvinnor i två tider som söker sin väg i livet, och kommer till samma plats. Hem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ada Wester

  • Bröllop till salu

    Ada Wester

    "trollbindande berättelse om invånarna i byn Stjärnhov i Sörmland ... Drömmar kommer till liv och hoppets stjärna lyser klar." BTJ Helhetsbetyg: 4. Mer till salu på sörmländska landsbygden I den lilla orten Stjärnhov finns en butik med b...