Flickan som var jag (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-10-19
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Helen Ljungmark
ISBN
9789164244314

Flickan som var jag E-bok

(5 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-10-19

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Känslostarkt och gripande om att hitta sin plats i tillvaron, helhetsbetyg 4, BTJ

Brittiskt familjedrama.

Du ska veta att jag alltid älskat dig, fastän du aldrig var min att älska.

När Nells älskade pappa yttrar de kryptiska orden på sin dödsbädd, väcks tusen undringar. Men vem ska Nell fråga? Hennes mamma Annie är på väg in i demensens suddiga värld, där minnena kommer och går. De båda äldre systrarna har alltid haft en sval, närmast fientlig attityd till sladdbarnet Nell.

Gamla känslor av ensamhet och främlingskap väcks till liv, samtidigt som Nell börjar misstänka att något inte står rätt till i familjens förflutna.

Trettiofem år tidigare drabbades Annie av en rad trauman chock efter chock som hon tvingades begrava djupt i sitt hjärta. De val hon gjorde då gjorde hon av kärlek, men med vetskapen att ingen någonsin skulle kunna förstå eller förlåta vad hon gjorde.

I denna finstämda och varma relationsroman om identitet, tillhörighet och hemligheter, undersöker Hannah Beckerman känslor av utanförskap i familjen, och ställer frågan: hur långt är man beredd att gå för att skydda den man älskar?

"UNDERBAR jag läste den i ett svep." Marian Keyes

"Det finns en melankoli i denna noggrant observerade berättelse, som gör att det aldrig blir melodrama, inte ens när den psykologiska smärtan hopar sig ( ) bokens styrka ligger i förståelsen för att det som kan se ut som motsatser ibland inte alls är det. En god handling kan kännas som grymhet, sanningen kan verka oskiljbar från lögnen. Och när det gäller kärlek är den omöjlig att uppleva utan sorg, slår Beckerman fast. Sorgen är kärlekens eko." The Guardian

"Ett vackert skrivet familjedrama, med fullt av intensiva känslor ( ) Uppslukande läskning med många oväntade vändningar längs vägen." NB Magazine

Hannah Beckerman är författare, skribent, radiojournalist och kritiker. Du var aldrig min är hennes tredje roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flickan som var jag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderar boken
    @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 1 december 2022

    En otroligt bra bok. Sorglig och spännande. Färgstarka individer där då och nutid vävs ihop. Jag bara älskades den. Så den rekommenderas varmt

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hannah Beckerman