Profession, utbildning, forskning : biblioteks- och informationsvetenskap för en stärkt bibliotekarieprofession (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2018-04-25
Förlag
Kungliga biblioteket
Medarbetare
Sundin, Olof (förf.) / Wisselgren, Per (förf.)
Dimensioner
241 x 164 x 6 mm
Vikt
205 g
SAB
Ab
ISBN
9789170003622

Profession, utbildning, forskning : biblioteks- och informationsvetenskap för en stärkt bibliotekarieprofession

Häftad,  Svenska, 2018-04-25
99
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Hur är läget för svensk biblioteks- och informationsvetenskap - och hur kan den stärkas? Det är fokus i en ny rapport från sekretariatet för en nationell biblioteksstrategi. Rapporten presenterar även fem strategiska förslag för hur både utbildningen och forskningen kan utvecklas.
I Sverige finns biblioteks- och informationsvetenskapliga utbildningar idag vid fem lärosäten: Högskolan i Borås, Linnéuniversitetet, Lunds universitet, Umeå universitet och Uppsala universitet. Under förra året gav sekretariatet för nationell biblioteksstrategi dem i uppdrag att utreda situationen för sina respektive utbildningar.
Resultatet av utredningarna presenteras nu i denna rapport. Rapporten innehåller en omvärldsanalys med riktning mot bibliotekssektorn samt en beskrivning av nuläget för biblioteks- och informationsvetenskaplig utbildning och forskning. Dessutom lyfts ämnets centrala betydelse för bibliotekarieprofessionen fram.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »