Profession, utbildning, forskning : biblioteks- och informationsvetenskap för en stärkt bibliotekarieprofession (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2018-04-25
Förlag
Kungliga biblioteket
Medarbetare
Sundin, Olof (förf.) / Wisselgren, Per (förf.)
Dimensioner
241 x 164 x 6 mm
Vikt
205 g
SAB
Ab
ISBN
9789170003622
Profession, utbildning, forskning : biblioteks- och informationsvetenskap för en stärkt bibliotekarieprofession (häftad)

Profession, utbildning, forskning : biblioteks- och informationsvetenskap för en stärkt bibliotekarieprofession

Häftad Svenska, 2018-04-25
76
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur är läget för svensk biblioteks- och informationsvetenskap - och hur kan den stärkas? Det är fokus i en ny rapport från sekretariatet för en nationell biblioteksstrategi. Rapporten presenterar även fem strategiska förslag för hur både utbildningen och forskningen kan utvecklas.
I Sverige finns biblioteks- och informationsvetenskapliga utbildningar idag vid fem lärosäten: Högskolan i Borås, Linnéuniversitetet, Lunds universitet, Umeå universitet och Uppsala universitet. Under förra året gav sekretariatet för nationell biblioteksstrategi dem i uppdrag att utreda situationen för sina respektive utbildningar.
Resultatet av utredningarna presenteras nu i denna rapport. Rapporten innehåller en omvärldsanalys med riktning mot bibliotekssektorn samt en beskrivning av nuläget för biblioteks- och informationsvetenskaplig utbildning och forskning. Dessutom lyfts ämnets centrala betydelse för bibliotekarieprofessionen fram.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Profession, utbildning, forskning : biblioteks- och informationsvetenskap för en stärkt bibliotekarieprofession
  2. +
  3. Akademiskt läsande och skrivande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akademiskt läsande och skrivande av Vendela Blomström, Jeanna Wennerberg (häftad).

Köp båda 2 för 555 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »