Över näktergalens golv (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sagan om klanen Otori (del 1)
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2004-04-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Månpocket
Översättare
Carla Wiberg
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Across the nightingale floor
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
He=c,u
ISBN
9789170011474
Över näktergalens golv (pocket)

Över näktergalens golv

(10 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2004-04-01

Slutsåld

I en avlägsen och fridsam bergsby lever en ovanlig pojke. Takeo har ännu inte upptäckt sitt sanna jag, och känner inte till sin avlidne fars hemlighet. Men hans stillsamma liv förändras för alltid den dag då krigsherren Iida Sadamu skövlar och bränner hans hemby. Takeo räddas av den unge herremannen Otori Shigeru, som för honom till sitt hem. Där sätts han i lära i allt en ädling behöver veta, men också i andra färdigheter - de märkliga, närmas magiska förmågor som tillskrivs det legendariska Släktet. Långsamt upptäcker Takeo sanningen om sig själv, och om det öde som väntar honom.

Över Näktergalens golv är första delen i trilogin Sagan om klanen Otori. Det är en mäktig, episk berättelse om ära och lojalitet, hämnd och förräderi, skönhet och makt, och om den överväldigande kärlekens passion.

"Hearns språk är vackert, handlingen är fängslande. Själva andan i berättelsen är dels historiskt realistisk, dels fantastisk."
Dagens Nyheter

"Bättre än så här blir det knappast. Om man inte fängslas av Över näktergalens golv han man så lite sinne för det fantastiska i livet att man förmodligen kommer att drabbas av någon bristsjukdom."
BLM

"Jag ser med spänning fram emot att läsa fortsättningen och rekommenderar alla fantasylystna mellan 13 och 99 att stifta dess bekantskap."
Skånska Dagbladet

"Det ska omedelbart sägas att detta är en verklig läsupplevelse ... på ett målande, poetiskt men ändå kraftfullt språk berättas en klassisk saga om maktkamp och intriger, mod och kärlek."
Östgöta Correspondenten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Över näktergalens golv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra
  Karlsson, 27 januari 2009

  Mysig bok som blandar japanska traditioner med lite fantasyinslag. Fantasyn är dock inte i form av drakar eller så utan handlar om en grupp människor med lite speciella gåvor.
  Den är bra skriven och mycket lättläst tyckte jag och den blir bättre ju längre in i boken man kommer. Bra blandning av krig och kärlek..

 2. Underbar bokserie
  Malin, 6 december 2008

  Har läst hela triologin och är helt fäst vid den. Det är målande, vackra beskrivningar om fältslag, kärlek och lidelse tillsammans skapar Lian Hern en vacker och magisk historia utan dess like. Läs den och njut är mitt förslag. Jag har många gånger inte kunnat lägga ifrån mig boken för att jag blivit så fängslad!!

 3. Måste läsas!!!!!!
  Misse!, 5 augusti 2007

  En super bra bok!!! Den blev bara bättre och bättre!Man blev helt slukad och man ville inte sluta läsa! Man längtade till nästa sida för att veta vad som skulle hända härnäst! Och när boken tog slut ville man bara ha mer! :)

 4. Snyggt
  Martin, 27 oktober 2004

  Snubblade över boken och blev intresserad tack vare det snygga omslaget. Hearn lyckas fånga mig med en snyggt berättad historia. Jag finner mig inkastad i handlingen redan på första sidan. Jag vill verkligen veta vad som händer Takeo, Shigeru och de andra. Boken har ett relativt högt tempo. Författaren har hittat en bra balans mellan beskrivningar och händelser.
  Det jag inte riktigt kunde förlika mig med var det övernaturliga i boken. Även om boken ska vara rent fiktiv, tycker jag att os... Läs hela recensionen

 5. Usel!
  BARiLLA, 4 oktober 2004

  Jag köpte den här boken efter att ha läst alla lysande recensioner den har fått men jag kan inte minnas sist jag läste en så dålig bok.

  Handlingen är helt förutsägbar, karaktärerna är tråkiga och onyanserade och den centrala kärlekshistorien är skrattretande. Ingenting känns levande och de delar som ska vara spännande väcker inte en känsla.
  Idén med att förlägga handlingen i ett fiktivt Japan har potential men tyvärr kan författaren inte skriva.

  Möjligtvis kan det här v... Läs hela recensionen

 6. Underbar!!!
  Linda, 16 juni 2004

  Jag har precis läst ut denna fantastiska bok. Man slukas upp av denna märkliga värld och vill inte lämna den. På slutet sög jag i mig varje bokstav, allt för att spara på denna karamell så länge det bara gick. Språket är vackert som ett smycke, orden är väl valda för att beskriva platser, personer, känslor. Vad sägs tex om att rida i en dagg-blå morgon.
  Min granne sa att del två är ännu bättre...
  Mycket nöje!!!

 7. Superb.

  Superb bok. I ett fiktivt Japan så finner vi massvis med intressanta personer som intrigerar för att få makten i riket. En bok man tar till sig, dessa personer är verkliga! Allt käns så verkligt, men ändå inte. Troligtvis den bästa fantasyboken jag läst!

  Tråkigt nog är boken kort, hoppas att de två nästa i serien är lika bra!

Visa alla 7 recensioner

Recensioner i media

Sagan om klanen Otori, Tales of the Otori är en trilogi skriven av författaren Lian Hearn. Trilogin består av tre böcker, Över näktergalens golv (Across the nightingale floor) är den första. På kudde av gräs (Grass for his pillow) är den andra boken och Under lysande måne (Brillance of the moon) är den sista.

Bloggat om Över näktergalens golv