Imago (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2004-05-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Månpocket
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
164 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789170011542
Imago (pocket)

Imago

roman

Pocket Svenska, 2004-05-01

Slutsåld

Nominerad till Augustpriset 2003

"... fullkomligt underbar och förtrollande läsning."

Södermanlands Nyheter

År 1938 påträffas ett mosslik på Frøslevs Mose i de gamla gränstrakterna mellan Tyskland och Danmark. En 1800-talssoldat, hopkrupen under sin kappa som om han sov. Tre män, två danskar och en tysk, ger sig ut på mossens mjuka gungfly för att söka ledtrådar till den döde soldatens öde. Men frågorna blir istället fler då tysken plötsligt försvinner.

År 2000 städar Esmé på Historiska institutionen i Köpenhamn, men ägnar nätterna åt amatörforskning. Av en slump hittar hon dokument rörande likfyndet 1938. Hon kan inte motstå frestelsen och de lånade handlingarna blir början på en färd tillbaka till det förflutna. Hennes egen uppväxt, en ung soldats öde och en tysk doktors försvinnande vävs samman i en atmosfärrik berättelse om minnets mysterier och historiens magi. Berättelserna löper jämsides om varandra och förbi, alldeles som vårt, alltid opålitliga, minne.

"Med en enastående detaljrikedom och inlevelseförmåga målar hon upp stämningar och landskap, både i förfluten tid och i nutid."

Södermanlands Nyheter

"Imago har en språklig säkerhet, en självklar auktoritet som är både beundransvärd och stimulerande och som ger varje enskild scen en detaljskärpa långt utöver vad man är van vid."

Hufvudstadsbladet

"... minutiöst genomarbetat, omväxlande vackert och skoningslöst naturalistiskt. Som roman är Imago övertygande, som kriminalroman direkt märkvärdig."

Blekinge Läns Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva-Marie Liffner