Den blå färgen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2004-11-01
Förlag
Månpocket
Översättare
Anna Strandberg
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
110 x 110 x 20 mm
Vikt
190 g
SAB
Hce
ISBN
9789170012044
Den blå färgen (pocket)

Den blå färgen

Pocket Svenska, 2004-11-01

Slutsåld

Av författaren till Flicka med pärlörhänge

"Fantastisk berättelse om två kvinnoliv... Måste läsas av alla som är intresserade av livet, kärleken och hur man blir den man är." Tara

Ella Turner och hennes man har flyttat från USA till en idyllisk liten by i sydvästra Frankrike. Ella förälskar sig genast i atmosfären i det gamla huset de får hyra. Men det visar sig vara en sluten värld hon kommit till, där byinvånarna ser med misstänksamhet på det utländska paret. För att bryta sin ensamhet börjar Ella intressera sig för sin franska bakgrund och den familj hon härstammar från, släkten Tournier, med anor från just denna trakt.

Isabelle Tournier växte upp i en fransk by som just nåtts av den stränga kalvinistiska väckelsen och hon blev tidigt misstänkliggjord, förtalad och anklagad för häxkonster. När hon blev ingift i den högdragna familjen Tournier blev det inledningen till ett dramatiskt kvinnoliv som Ella Turner, hennes sentida släkting, börjar intressera sig för fyrahundra år senare. Ellas sökande efter sina rötter blir en resa tillbaka till det förflutna där parallellerna till hennes eget liv är många. Och när sanningen läggs i dagen om vad som hänt Isabelle tvingas Ella själv ta ställning till sitt liv och till sina känslor för de två män som står henne närmast.

"Gripande kvinnoöden i olika tider och världar." Allas Veckotidning

"Romantiskt, ödesmättat och dramatiskt berättad roman." Dagbladet

"varm och läsvärd." Expressen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den blå färgen