Den vita vägen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2004-12-01
Förlag
Månpocket
Översättare
Jan Malmsjö
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The White road
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789170012150
Den vita vägen (pocket)

Den vita vägen

Pocket Svenska, 2004-12-01

Slutsåld

"...en stark, uppslukande och engagerande roman…en otäck, lysande välskriven och mycket bra bok!" Sydsvenska DagbladetEtt enda telefonsamtal - det är allt som behövs för att rasera den bräckliga tillvaro privatdetektiven Charlie Parker har byggt upp.Parker är en man som både livet och döden har gått hårt fram med. Efter att hans första fru och dotter har blivit mördade flyr han från New York och börjar ett nytt liv i Maine. Men med samtalet från Elliot Norton - en gammal vän från New York som numera är bosatt i South Carolina och verksam som advokat - hinner Parkers förflutna än en gång i fatt honom. Norton behöver hjälp med en mordutredning med rasistiska förtecken. Rikemansdottern Marianne Larousse har blivit mördad, och en ung svart man står åtalad för mordet. Problemet är att Norton inte har berättat hela bakgrundshistorien för Parker och det visar sig snart att fallet har djupare rötter än man hade kunnat ana. Och medan Parker blir alltmer insnärjd i ett nät av skuld och lögner, inser han samtidigt att hans fru och ofödda barn hotas av den djävulska hämnd en fanatisk präst planerar från sin fängelsecell.John Connolly är född i Dublin 1968. Hans bästsäljande thriller De som dödar har tidigare utkommit i Månpocket.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den vita vägen

Övrig information

Ett enda telefonsamtal - det är allt som behövs för att rasera den bräckliga tillvaro privatdetektiven Charlie Parker har byggt upp.

Parker är en man som både livet och döden har gått hårt fram med. Efter att hans första fru och dotter har blivit mördade flyr han från New York och börjar ett nytt liv i Maine. Men med samtalet från Elliot Norton - en gammal vän från New York som numera är bosatt i South Carolina och verksam som advokat - hinner Parkers förflutna än en gång i fatt honom. Norton behöver hjälp med en mordutredning med rasistiska förtecken. Rikemansdottern Marianne Larousse har blivit mördad, och en ung svart man står åtalad för mordet. Problemet är att Norton inte har berättat hela bakgrundshistorien för Parker och det visar sig snart att fallet har djupare rötter än man hade kunnat ana. Och medan Parker blir alltmer insnärjd i ett nät av skuld och lögner, inser han samtidigt att hans fru och ofödda barn hotas av den djävulska hämnd en fanatisk präst planerar från sin fängelsecell.