Ett alldeles särskilt förhållande (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2004-12-01
Förlag
Månpocket
Översättare
Helena Mörner
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
A special relationship
Dimensioner
178 x 110 x 26 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789170012174
Ett alldeles särskilt förhållande (pocket)

Ett alldeles särskilt förhållande

Pocket Svenska, 2004-12-01

Slutsåld

"En riktig sidvändare." TaraAv författaren till Den gåtfulle fotografen och Den andra kvinnanNervkittlande intrig, trovärdiga karaktärer, en hela tiden eskalerande spänning - Ett alldeles särskilt förhållande är en berättelse om det yttersta sveket.Sally är amerikansk utrikeskorrespondent och stationerad i Kairo när hon möter Tony. De blir blixtförälskade, men sedan de gift sig och flyttat till England ändras allt. Tony jobbar mycket, Sally känner sig isolerad, känslorna svalnar. Då Sally, efter en komplicerad graviditet, föder en pojke drabbas hon av depression och orkar knappt ta hand om sonen.En tid senare inträffar ett dödsfall i Sallys familj och hon bestämmer sig för att göra en snabb resa till USA. När hon några dagar senare återvänder till London väntar en chock: Tony har flyttat, barnkammaren är tom, huset ska bjudas ut till försäljning. En mardrömslik kamp för att återfå barnet tar sin början. Alltför snart inser Sally att allt hon gjort och sagt kan användas emot henne."Tempot är högt uppdrivet och författaren har ett fängslande och effektivt men lättläst språk. En följsam översättning gör romanen till en av det här årets - hittills - bästa läsupplevelser." Länstidningen Södertälje"En mycket bra bok som fängslar läsaren helt och man kan inte låta bli att undra hur mycket en människa kan orka med." Vetlanda-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ett alldeles särskilt förhållande

Övrig information

Nervkittlande intrig, trovärdiga karaktärer, en hela tiden eskalerande spänning - Ett alldeles särskilt förhållande är en berättelse om det yttersta sveket.

Sally är amerikansk utrikeskorrespondent och stationerad i Kairo när hon möter Tony. De blir blixtförälskade, men sedan de gift sig och flyttat till England ändras allt. Tony jobbar mycket, Sally känner sig isolerad, känslorna svalnar. Då Sally, efter en komplicerad graviditet, föder en pojke drabbas hon av depression och orkar knappt ta hand om sonen.

En tid senare inträffar ett dödsfall i Sallys familj och hon bestämmer sig för att göra en snabb resa till USA. När hon några dagar senare återvänder till London väntar en chock: Tony har flyttat, barnkammaren är tom, huset ska bjudas ut till försäljning. En mardrömslik kamp för att återfå barnet tar sin början. Alltför snart inser Sally att allt hon gjort och sagt kan användas emot henne.