Svarta lådan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2005-06-01
Förlag
Månpocket
Dimensioner
180 x 110 x 23 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789170012693
Svarta lådan (pocket)

Svarta lådan

Pocket Svenska, 2005-06-01

Slutsåld

"Med Svarta lådan har Edelfeldt stärkt sin plats som en av våra mest förfarna och psykologiskt inkännande författare. Hon har åstadkommit en sällsynt välskriven roman, en mogen historia om att leva mitt i livet och mitt i vår tid." KristianstadsbladetRoseMarie är i femtioårsåldern, utbildad gestaltterapeut, men har inte på flera år orkat med sitt yrke. Den stora och sanna kärlek hon fann sent i livet, svensk-greken Yannis, har helt oväntat ryckts bort under en fjällvandring och RoseMarie har sedan dess varit förlamad av sorg, oförmögen att nalkas livet och människorna igen.Men när hon möter den trotsigt gråtande 17-åriga Ninja på Stockholms Central väcks hos henne känslor av sympati, igenkänning och nyfikenhet. Deras första trevande kontakt leder till en oväntad och inte okomplicerad vänskap, och RoseMarie vågar därigenom försiktigt träda ut ur det sorgens rum där hon stängt sig inne."Svarta lådan är en klok och tankeväckande bok om att hitta tillbaka till livet efter en stor sorg, och försona sig med tillvarons nyckfullhet." Upsala Nya Tidning"Som en seismograf fångar hon alltid den rätta jargongen och det övertygande medvetandetillståndet och man måste utbrista, javisst, så talar faktiskt folk idag och javisst, detta är vår tids myter och dilemman." Sydsvenska Dagbladet"Den är en tröstebok, för alla som någon gång upplevt sorg och smärta, och som någon gång funderat på vad det är att vara människa." Sundsvalls TidningInger Edelfeldt, född 1956, har sedan debuten 1977 skrivit en lång rad romaner och novellsamlingar, samt även ungdomsböcker, lyrik m m
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Svarta lådan

Övrig information

En klok och berörande roman om att övervinna sorgen och återvända till livet, gestaltad genom den inte okomplicerade vänskapen mellan 50-åriga RoseMarie och 17-åriga Ninja. En livserfaren relationsroman av Inger Edelfeldt.

RoseMarie är i femtioårsåldern, utbildad gestalt-terapeut, men har inte på flera år orkat med sitt yrke. Den stora och sanna kärlek hon fann sent i livet, svensk-greken Yannis, har helt oväntat ryckts bort under en fjällvandring. RoseMarie har sedan dess varit förlamad av sorg, oförmögen att nalkas livet och människorna igen. Men när hon möter den gråtande 17-åriga flickan Ninja på Stockholms Central väcks hos henne känslor av sympati, igenkänning och nyfikenhet. Deras första trevande kontakt leder till en oväntad och inte okomplicerad vänskap, och RoseMarie vågar därigenom försiktigt träda ut ur det sorgens rum där hon stängt sig inne. Svarta lådan är en klok, starkt berörande bok om relationer: mellan döttrar och mödrar, döttrar och fäder, mellan män och kvinnor, vänskapsrelationer och kärleksrelationer.