Mannen som älskade Yngve (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
393
Utgivningsdatum
2005-11-01
Förlag
Månpocket
Översättare
Peter Törnqvist
Originalspråk
Norska
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
220 g
SAB
Hce
ISBN
9789170013164
Mannen som älskade Yngve (pocket)

Mannen som älskade Yngve

Pocket Svenska, 2005-11-01

Slutsåld

"Mannen som älskade Yngve har allvar, humor och charm. Den är helt oemotståndlig." Borås TidningDet är 1990 och det heter inte EU, det heter inte Ryssland, Pol Pot och prinsessan Diana lver fortfarande. Ingen har hört talas om sms eller Nirvana. Jarle Klepp går i tvåan i gymnasiet i Stavanger. Han spelar gitarr i rockbandet Mathias Rust Band, har palestinasjal och bestämda åsikter om det mesta. Men en dag börjar en ny kille på skolan, en riktig torrboll som lyssnar på Duran Duran och gillar tennis och pyramider. Och till sin förvåning blir Jarle kär! Vem är denne märklige Yngve med det sorgsna och vackra leendet?"Och den som av någon outgrundlig anledning får för sig att inte läsa "Mannen som älskade Yngve" kommer resten av sitt liv gå omkring med en känsla av att något väsentligt fattas honom." Gefle Dagblad"...den uppvisar en sådan berättarglädje och infallsrikedom att den är en ren fröjd att läsa..." Svenska DagbladetTore Renberg är född 1972 i Stavanger. Han räknas som en av Norges främsta unga författare och har fått flera priser för sitt författarskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tore Renberg

Bloggat om Mannen som älskade Yngve

Övrig information

Tore Renberg är tokig i musik, och med en stark tidskänsla. Så när han nu valt att skriva en roman om en oväntad förälskelse flödar berättelsen över av musik och minnen från åttiotalet: stort och smått, bra och dåligt, på allvar och lek.

Jarle är en ganska typisk ung man med rätt typiska vänsteråsikter som spelar i ett ganska typiskt band och har en flickvän som är som han. Men tillvaron vänds upp och ned när Jarle helt oväntat blir förälskad i en ny kille på skolan, Yngve. Yngve är allt som Jarle inte är. Han spelar tennis och lyssnar på Duran Duran. Jarle börjar söka upp Yngve och förvandlar sig till något som han tror Yngve ska tycka om, med den påföljden att han börjar ljuga för
alla i sin närhet. Av kärleken till Yngve blir han en känslomässig fara: både för sig själv och för Yngve, som visar sig bräckligare än man kunde ana.