Snabba cash (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
480
Utgivningsdatum
2007-02-01
Förlag
Månpocket
Dimensioner
180 x 110 x 28 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc
ISBN
9789170014536
Snabba cash (pocket)

Snabba cash

hatet, drivet, jakten

(17 röster)  |  Läs 16 recensioner
Pocket Svenska, 2007-02-01

Slutsåld

"En kanonbok ... den mest spännande och intressantaste bok jag läst på hela hösten ... man kan inte få mer än en femma." Gomorron Sverige, SVT "Jens Lapidus Snabba cash är nästan omöjlig att lägga ifrån sig." ExpressenJW är Stureplanskillen som säljer kokain på de hetaste inneställena. Han gör vad som helst för att nå dit han vill. Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Ingen kan k-branschen bättre än han. Mrado sköter indrivning åt bossen Radovan. Han drömmer om ett bra liv för sig och sin dotter, men det ligger riktigt långt borta.Den kriminella världens egen logik för de tre samman, och det kan bara sluta på ett sätt: en kamp om liv och död. Och varför, egentligen? För snabba cash."Snabba cash har alla möjligheter att bli den ultimata kriminalromanen om Stockholms undre värld." Kristianstadsbladet"Jens Lapidus är ett stort framtidslöfte. Ingen annan i Sverige gör vad har tar sig för här. Framfusigt, fräsigt. Fettgrymt." Sydsvenskan"Snabba cash är mer än en presumtiv bestseller." Svenska DagbladetJens Lapidus är född 1974, bosatt i Stockholm och arbetar på en advokatbyrå. Hans sensationella debutroman Snabba cash har höjts till skyarna som något helt nytt inom den svenska spänningslitteraturen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Snabba cash. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt Bra.
  Anki, 20 augusti 2010

  Man sitter fastklistrad....

 2. Bra och spännande!
  --, 17 januari 2008

  En spännande sammanvävning av olika karaktärers öden i den kriminella världen. Jag har svårt att hålla reda på alla karaktärer i boken, vilket är en nackdel - särskilt då de två historierna som tidigare varit åtskilda plötsligt sammanfaller. Det är inte mycket känslomässigt dravel - språket är enkelt och rakt. Inte direkt några målande beskrivningar av omgivning och relationer, men karaktärerna känns levande. En ovanlig spännande bok till skillnad från andra böcker. Budskapet är trovärdigt. Ändå undrar man - är det verkligen så här illa ställt?

 3. Orealistisk!
  Alain Sthlm, 6 januari 2008

  Denna bok är full av klyschor och fördomar. Så här ser den undre världen ut ENDAST för en person som bildar sin uppfattning genom kvällstidningarna. Dialogen är bedrövlig och orealistisk, den sk "blattesvenskan" är skrattretande dålig. Svensson suger i sig detta och menar att det är mycket realistiskt, he he .. jovisst, genom deras expressen/aftonbladet-verklighet är det ju det...
  Lägg alla era FÖRDOMAR om kokaindealare, kriminella invandrare, täta stureplansnubbar etc i en mixer, blanda... Läs hela recensionen

 4. Sjukt!
  Lärare på högstadiet, 2 december 2007

  En bok som skildrar det ytliga Stockholmslivet och hur "bratsen" lever! Otroligt bra bok, man känner verkligen ett oerhört hat mot de här människorna och man ska veta att det är kostymnissarna som köper sex i vårt samhälle!!! Gav en inblick i hur det är att leva det statuslivet som de egentligen inte har... Läs den och få en magnifik upplevelse!

 5. toppen!
  Stieg, 18 oktober 2007

  Bara en nackdel... Det är mycket svårt att lägga ifrån sig boken innan man läst sista sidan. Väntar otåligt på nästa bok!

 6. Samhällsskildring vs. fiction
  SSK-studerande (Västerås), 22 augusti 2007

  En oerhört bra bok innehållsmässigt. Den borde alla läsa!
  Jag ser den som en samhällsskildring.
  Men språket... tja...

 7. Jättebra!
  gullebulle, 13 augusti 2007

  Otrolig fart från första sidan. Man får hålla i sig! Håller med läsaren som tyckte att det var det bästa sedan Stieg Larssons böcker.

 8. Kalasbra!!!
  Camilla, 7 augusti 2007

  Drar med en från första kapitlet och hela vägen till slutet! Trovärdig, händelserik, komplicerad emellanåt, väver samman personerna med ett genialiskt språk och beskrivning. Parallell händelseutveckling av framförallt tre helt skilda personers tillvaro och liv! En värld bakom ytan, som beskrivs med driv. Mänskliga känslor i en ibland omänsklig tillvaro. Urbra bok som jag sträckläste!

 9. Sticker ut!
  Håkan N, 27 juli 2007

  Kanonbok som som sticker ut i stilen från övriga populära svenska deckarförfattare. Den bästa bok jag läst sedan Stieg Larsson-böckerna.

 10. Grymt bra
  M, 18 juli 2007

  Jag sträckläste boken i ett enda svep. En av de bästa böcker jag läst på länge. Kan inte få mer än 5 stora stjärnor. Läs den idag!!!

 11. Spännande!
  Anna, 12 juli 2007

  En både spännande och trovärdig bok. Den hade så lätt kunnat bli överdriven men det är den inte.

 12. Grabbigt, hårt, spännande!
  Max, 10 juli 2007

  Bästa boken jag läst på länge. Mycket "hårdkokt" och verklighetstroget. Kanske bäst av allt: Jens Lapidus beskriver även de kriminella som människor, med drömmar och känslor. Allting blir verklighetstroget och mycket spännande. Hoppas Lapidus snart kommer med en ny bok, oavsett vad den nu skulle handla om!

 13. Sträckläste...
  aggebagge, 23 juni 2007

  Vilken överraskning denna bok var. Väldigt bra intrig samtidigt som det var spännande att läsa den på den sk. Rinkebysvenskan. Boken var rolig också. Gick in på Bokus idag för att se om författaren har gett ut några andra böcker.

 14. Spännande men...
  Jessika, 27 maj 2007

  Språket ger en känsla av att man befinner sig mitt i en snabb ström av kokainhandel, brott och innekrogar etc. Och jag läser och finner att jag inte begriper terminologin. Det är som en actionfilm fast i bokform och i vissa avsnitt vet jag inte om det är bra eller dåligt. Hade det varit en film hade jag varit tvungen att spola tillbaka och kolla igen, har får jag läsa om.

 15. Spänning!
  stephanie, 15 april 2007

  Det här är en bok som jag hade höga förväntningar på. Jag vet att man inte ska ha det men med tanke på alla lovord den har fått kunde jag inte låta bli. Den höll vad den hade lovat. Full fart rätt igenom. Snabba vändingar och en riktig nagelbitare! Det är bara att köpa, läsa och njuta.

 16. Spännande!
  iGirl, 3 april 2007

  En riktigt spännande bok av någon som iaf sker sken av att ha god insyn i "hur det faktiskt är". Känns trovärdigt och spännande. En riktig sidvändare där författaren väver samman de olika personernas historia på ett bra sätt.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Jens Lapidus