Misterioso (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
A-gruppen (del 1)
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2006-11-01
Förlag
Månpocket
Dimensioner
110 x 180 x 20 mm
Vikt
140 g
SAB
Hc
ISBN
9789170014659
Misterioso (pocket)

Misterioso

kriminalroman

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2006-11-01

Slutsåld

"Detta är tveklöst en av årets bästa svenska deckare; välskriven, med bra intrig och ett rejält bett i samhällsskildringen." GP

En svensk finansman mördas i sitt vardagsrum. Ytterligare en svensk finansman mördas i sitt vardagsrum. Allt tyder på att det kommer att fortsätta.

Rikskriminalen inrättar snabbt en specialenhet bestående av sex handplockade poliser från hela landet. Man kallar den för A-gruppen. De står inför ett mysterium.

Vem är den spårlösa gestalt som sitter i svenska finansmäns vardagsrum, lyssnar på jazz och skjuter dem med två kulor genom huvudet? Vad är det han vill? Media kallar honom Maktmördaren, och när spåren börjar leda i riktning mot ryska maffian blir läget riktigt kritiskt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Misterioso. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. krångligt blir väldigt bra...
    Filijox, 3 juli 2007

    Boken börjar lite oorganiserat (eller om det beror på att jag inte kunde fokusera tillräckligt?!) men utvecklar sig till en väldigt bra bok där man gärna läser vidare i serien. Språket är stundtals lite högtrevande men det är också en del av charmen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Arne Dahl

Bloggat om Misterioso

Övrig information

En svensk finansman mördas i sitt vardagsrum. Ytterligare en svensk finansman mördas i sitt vardagsrum. Allt tyder på att det kommer att fortsätta. Rikskriminalen inrättar snabbt en specialenhet bestående av sex handplockade poliser från hela landet. Man kallar den för A-gruppen. De står inför ett mysterium. Vem är den spårlösa gestalt som sitter i svenska finansmäns vardagsrum, lyssnar på jazz och skjuter dem med två kulor genom huvudet? Vad är det han vill? Media kallar honom Maktmördaren, och när spåren börjar leda i riktning mot ryska maffian blir läget riktigt kritiskt.