Ont blod (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
A-gruppen (del 2)
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2007-01-01
Förlag
Månpocket
Dimensioner
178 x 112 x 25 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789170014666
Ont blod (pocket)

Ont blod

kriminalroman

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2007-01-01

Slutsåld

"Polisromanen Ont blod är en av höstens absolut bästa kriminalromaner... dessutom med en satirisk udd som man knappast sett skymten av sedan Sjöwall-Wahlöös glansdagar." Expressen

En svensk litteraturkritiker med anknytning till USA blir avlivad på det mest sataniska sätt i en skrubb på flygplatsen Newark utanför New York.

SAS-planet till Stockholm är fullbokat men nu finns en stol ledig och mördaren bokar in sig på SK 904. Det enda den svenska polisen vet är att det nu sitter en osedvanligt brutal seriemördare på ett plan med Stockholm som destination, men de vet inte vem av passagerarna det är.

En specialenhet från Rikskriminalen beger sig till Arlanda. Det är bråttom. Sverige är på väg att importera sin första äkta amerikanska seriemördare.

Det är upptakten till en häpnadsväckande och fasansfull händelsekedja som leder Paul Hjelm och hans kollegor i A-gruppen, specialenheten för "våldsbrott av internationell art", allt närmare mörkrets hjärta. Den vackra sensommaren övergår i regntung höst. Stockholm försänks i mörker. Och därinne famlar A-gruppen vidare efter den hemska, oväntade, undflyende sanningen.

Ont blod är den andra boken i Arne Dahls internationellt uppmärksammade serie om A-gruppen. Sedan tidigare finns Misterioso, Dödsmässa och Mörkertal i Månpocket. Under 2007 utkommer även Upp till toppen av berget, Europa blues, De största vatten och Efterskalv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ont blod. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärd
  Kristina Elmén, 29 april 2014

  Den som börjar läsa läsa Arne Dahl lär fortsätta. Inte bara för hans förmåga att berätta spännande i Sjövall- Wahlöös samhällsmedvetna anda, utan också för att få följa hans personer, som du kommer att lära känna och tycka om som vänner.

 2. Spänning på topp från start till slut. Så glad att jag...
  ulrika håkansson, 26 augusti 2013

  Spänning på topp från start till slut. Så glad att jag har hittat Arne Dahls böcker. Rekommenderar dessa böcker - verkligen.

 3. Imponerande!
  Filijox, 16 september 2007

  Arne Dahl fortsätter att imponera på mig med sitt språk (som jag nu vant mig vid och upptäckt att jag tycker väldigt mycket om) och sin klarsynthet. Det är inte bara en kriminalroman, det är även en bok som väcker frågor kring vad det svenka samhället egentligen tar till sig av, frågor som känns väldigt relevanta.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Ont blod