En sorts kärlek (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2008-01-01
Förlag
Månpocket
Översättare
Birgit Lönn
Originaltitel
Komt een vrouw bij de doktor
Dimensioner
177 x 109 x 22 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789170015670
En sorts kärlek (pocket)

En sorts kärlek

(19 röster)  |  Läs 14 recensioner
Pocket,  Svenska, 2008-01-01

Slutsåld

En av de ärligaste och sorgligaste böcker som har skrivits

"Att En sorts kärlek från första till sista sidan är smärtsam är ett understatement, men den visar sig också vara en av årets allra vackraste böcker. Och tårarna fortsätter att trilla." Göteborgs-Posten

Sten och Carmen är det snygga storstadsparet med ett till synes perfekt liv. De är båda unga och framgångsrika inom reklamsvängen, de tillhör Amsterdams innekretsar och är lyckliga föräldrar till en liten dotter. Gott om både pengar och vänner.

Men tillvaron vräks omkull när de får beskedet att Carmen har bröstcancer. Medan hon tvingas till att byta ut sin bekymmerslösa livsstil mot en evighet av sjukhusbesök och strålbehandlingar uppför sig Sten sig som den stöttande och förstående maken, på dagarna - på nätterna blir han desto mer hämningslöst utlevande.

Plötsligt ställs den notoriskt otrogne rumlaren Sten inför det faktum att hans fru är döende. Hur ser äkta kärlek ut? Hur ska en god make vara?

"Efter första kapitlet är jag fast, holländaren Ray Kluun, lyckas i sin självbiografiska debut få mig att bli både hes av medkänsla, och tårögd av skratt ... Berättelsen är så tät, så rik, så hemsk och välskrivet underhållande att jag omedelbart vill läsa om den." Värmlands Folkblad
"Jag låg i sängen med tårarna strömmande från ögonen när jag läste de sista kapitlen" Östersunds-Posten
"Ett par nätter senare lägger jag Kluuns bok ifrån mig och betraktar mitt rödgråtet svullna ansikte i spegeln. Jag kan i den stunden inte påminna mig att jag har rörts så i djupen av vare sig själ eller hjärta av någon text någonsin." Göteborgs-Posten

Ray Kluun är född 1964 och bosatt i Amsterdam. 2001 miste han sin 36-åriga fru i cancer. Kluun for med sin då treåriga dotter till Australien och skrev En sorts kärlek som blivit en enorm bästsäljare över hela Europa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av En sorts kärlek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Obegripligt att den överlag fått så bra betyg.
  Milla, 19 juli 2020

  Jag blev otroligt illa berörd av denna bok och ärligt talat är det en av de sämsta jag någonsin har läst. Huvudpersonen är en självupptagen vidrig människa som använder sin frus (som dör i slutet av boken) dödliga sjukdom för att rättfärdiga sitt eget vidriga och OURSÄKTLIGA beteende.

 2. underbar!!!
  fannie85, 21 december 2009

  jag har aldrig gråtit sååå mycket.. grät från början till slut. underbar!!

 3. En sorts kärlek -- en sorts död.
  Ullis, 22 april 2009

  Till att börja med så förstår jag inte varför den här boken fått så bra recensioner överallt, så fantastiskt bra är den verkligen inte. Jag fick boken på köpet då jag köpte ett gäng pocketböcker under Rosa Bandet-kampanjen i höstas.

  Visst läste jag den och visst blev jag berörd, men mest blev jag ILLA berörd av bokens jag, som trots en "underbar sexig fru" och liten dotter ideligen knullar runt och bedrar henne med andra. Detta beteende fortsätter till och med då frun blir svårt sjuk... Läs hela recensionen

 4. Otroligt gripande
  Stella, 27 februari 2009

  Det här är en av de mest gripande böcker jag läst. Den berör så det gör ont. Ett vackert, naket språk. Läs!!

 5. Rekomenderar den till alla
  Mickis, 29 januari 2009

  Så himla rörande bok. Vacker och ärlig. Omöjlig att lägga ifrån sig och tårarna sprutar, jag satt och hulkade när jag läste den. LÄS!

 6. Alla borde läsa denna bok
  Två Blåa, 28 december 2008

  Med gråten i halsen lägger jag denna bok ifrån mig efter att ha läst ut den på ett dygn. Den berör mig verkligen, både för det oerhört hemska som författaren gått igenom och för att jag, tyvärr, verkligen kan relatera till denna berättelse just nu. Mina tankar går till min absoluta favortfilm Livet är Underbart, denna bok lyckas också skapa ett kaos av känslor; jag blir sorgsen, ledsen, rörd, arg och glad på samma gång.
  Alla borde verkligen läsa denna bok, för döden drabbar oss alla förr eller senare.

 7. Sååå bra
  Angel, 20 augusti 2008

  Det bästa jag läst, absolut! Rekommenderas starkt!

 8. Den har allt.
  Fredrik , 29 juni 2008

  Ray Kluun har skrvit den bästa boken jag har läst, den innehåller allt i livet som glädje, sorg, smärta och stuntals blir man arg över huvudpersonen samtigt som man lider med han. Tårarna ran ner för mina kinder när jag läste sista kapitlet.

 9. Elena 24 juni

  Den rørde mej djupt in i mitt hjärta, de er den bästa bok jeg nogonsin har læst, den er så ärlig, rak på sak og mycket gripande, tårarna trilla ner på min kinder, denna boken fick mej att tenka mej om vad som er viktigt her i liver, vi e här så kort tid...

 10. Så sorglig
  Anki68, 8 april 2008

  Den sorgligaste bok jag någonsin läst. En helt otrolig berättelse om ett framgångsrikt ungt par som lever ett bekymmerslöst liv fram till den dag kvinnan drabbas av bröstcancer. Jag både avskyr och beundrar mannen som gör allt för sin sjuka hustru men ändå inte kan sluta med sina otrohetsaffärer. Handlingen utspelar sig i en miljö som är så olik min egen vardag, från början tänkte jag att ingen människa kan leva på det här viset. Men ganska snart kände jag starkt för karaktärerna och jag läst... Läs hela recensionen

 11. Läs!
  Eva , 11 februari 2008

  Jag har hört många (främst holländare) påstå att Kluun inte är någon författare. Det är mycket möjligt. Men Kluun har något att säga. Så gör dig själv en tjänst och läs denna bok. Du blir ledsen, sorgsen, förbannad, förtjust, förvånad... med jag lovar, du blir också en bättre människa.

 12. Rörande...
  --, 10 februari 2008

  Ray Kluun skriver självbiografiskt, naket och ärligt om de år av sitt liv som kantades av hustruns bröstcancer. Den första delen av boken kretsar kring hur svårt Sten har att låta bli andra kvinnor, vilket är en röd tråd genom hela boken. Sista delen är ett slags påminnelse om hur viktigt det är att ta vara på dagen och att verkligen prata med varandra. Det är en verkligt vacker berättelse. Gör dig beredd på att du inte kan lägga boken ifrån dig.

 13. känslosam...
  Agnes, 9 februari 2008

  På ett mycket rakt, ärligt sätt berättas denna historia. Om mannen som beter sig som en sådan svikare och egoist mot sin dödssjuka fru. Det gör ont att läsa, och är näst intill outhärdligt i slutet, då man inser att man ska följa med på en mycket smärtsam avslutning. Det är tårar från början till slutet.

 14. Mycket bra!
  Ingela, 15 januari 2008

  Vilken fantastisk bok! Det börjar med att man är förbannad på idioten som inte kan vara trogen och som man tycker bara tänker på sig själv och slutar med att man gråter floder för den stackaren... Boken är väldigt osentimentalt skriven och det gör att det känns ännu mer verkligt. En av dom bästa böcker jag läst och jag har lånat ut den till alla mina vänner bla min arbetskompis som satt i lunchrummet och grät när hon läste den.
  Rekommenderas varmt.

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Ray Kluun