Inès min själs älskade (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2008-02-01
Förlag
Månpocket
Översättare
Lena Anér Melin
Originaltitel
La araucana
Dimensioner
178 x 110 x 22 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789170015731
Inès min själs älskade (pocket)

Inès min själs älskade

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2008-02-01

Slutsåld

"... läsvärd och engagerande." Helsingborgs Dagblad

Inés Suarez, en ung sömmerska av enkelt ursprung, föddes 1507 i Spanien. Hon var en av många spanjorer som i Columbi kölvatten reste till Nya Världen för att söka lyckan och det stora äventyret.

Inés gav sig iväg för att leta upp sin man som förlupit hemmet och befann sig någonstans på den latinamerikanska kontinenten. Men honom återfann hon aldrig. Istället blev hon passionerat förälskad i Pedro de Valdivia, fältöverste i den berömde Francisco Pizarros armé. Inés levde under tio år i synd med Valdivia (han hade också lämnat en hustru bakom sig i Spanien) och hon utsatte sig för stora faror under erövringen av det territorium som så småningom skulle komma att kallas för Chile. Bland annat räddade hon livet på Pedro genom att hugga ihjäl sju indianhövdingar som höll honom i fångenskap.

Inés Suarez slogs som soldat bland männen i conquistadorernas armé. Och i en rad kärleksförbindelser fann hon tillflykt undan våldet och grymheten i det spanska inbördeskriget. Hennes hjältemodiga insatser och bedrifter skildrades av tidens historiekrönikor men glömdes sedan bort tills Isabel Allende valde att teckna hennes porträtt.Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inès min själs älskade. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Suverän!
    Liza, 24 augusti 2010

    Ännu en fullträff av Isabel Allende. Det känns som en ynnest att få höra Inès berätta om Chiles blodiga historia och få lära känna denna märkvärdiga kvinna. Färgstarkt och fängslande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Isabel Allende