Dumpa Matthew (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2008-11-21
Förlag
Månpocket
Översättare
Annika Preis
Originaltitel
Getting Rid of Matthew
Dimensioner
177 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789170016547
Dumpa Matthew (pocket)

Dumpa Matthew

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2008-11-21

Slutsåld

Gillade du Bridget Jones dagbok kommer du att älska den här.

Helen är kär i Matthew. Absolut. Hur skulle hon annars ha stått ut med att vara hans hemliga älskarinna i fyra år? År fyllda av längtan och väntan på en gift man. Så när Matthew äntligen bestämmer sig för att bryta upp från sitt äktenskap och flytta in hos Helen borde hon vara helt över sig av lycka. Äntligen har hon nått sitt mål och fått den hon så hett åtrådde. Haken är bara att nu vill hon inte ha honom längre. Hur blir man av med en man som bedyrar sin kärlek, har övergivit hustru och barn för ens skull och som man inte står ut med? I Helens huvud växer en plan fram: sluta raka armhålorna och bikinilinjen, säg nej till sex, klanka ständigt på hans klädsel, se till att (under falskt namn) lära känna hans hustru, börja gilla hans hustru (för mycket), bli vän med hans döttrar (förgäves), flirta med hans son (som är lika gammal som man själv). Inse att planen håller på att gå åt skogen. Väldigt mycket åt skogen

Att dumpa Matthew visar sig svårare än tänkt. Helens liv börjar snart likna en komediserie i tv och innan historien knutits ihop har hon förlorat åtskilliga ronder, trasslat till det med arbetskamrater och väninnor, men också knutit oväntade vänskapsband och till slut även funnit kärleken, där hon minst anade det. Och lärt sig att ingenting går som man planerat.

Årets chick lit. Någon har sagt att det här är bättre än att läsa väninnans dagbok, det är som att läsa sin värsta fiendes dagbok alltså omöjligt att motstå.

En imponerade debutroman med lyckligt slut där skratt blandas med tårar och många igenkännande nickar.

Såld även till Holland, Frankrike, Tyskland, Spanien och Brasilien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dumpa Matthew. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Unerhållande & smart
    Claudia, 14 oktober 2009

    En underhållande och smart chic-lit bok. Inte en sån där dussin bok som jag först trodde, den här boken kändes genomtänkt. Karaktärerna kändes så autentiska och målande utan att vara överdrivna. Historien kändes lite trist i början, men utvecklades till en sträckläsarbok mot slutet. När man läst klart boken mår man bra!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jane Fallon