Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2009-04-17
Utmärkelser
Bästa svenska kriminalroman
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Hansson, Rickard (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789170017025
Vanliga sökord
teorin
Nattfåk (pocket)

Nattfåk

(80 röster)  |  Läs 14 recensioner
Pocket,  Svenska, 2009-04-17
89
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Åluddens stora gård har stått öde och igenbommad i många år. Så får gården till slut nya ägare: Katrine och Johan Westin har fått nog av Stockholm och flyttar in med sina två små barn. Westins är erfarna husrenoverare och inte det minsta vidskepliga. Men på hösten när de har flyttat in får de höra de höra den kusligaste sägnen om Åludden: att gården varje jul får besök av de döda.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nattfåk
 2. +
 3. Benvittring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Benvittring av Johan Theorin (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Nattfåk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Besviken
  @Bok_beroende, 18 juli 2016

  Efter att ha läst Skumtimmen kunde jag inte vänta till jag skulle få läsa mer av Johan Theorin, men Nattfåk gjorde mig besviken, inte alls samma power som i Skumtimmen.

  Ska dock ge Johans böcker en chans till genom att läsa Blodläge.

 2. bra bok
  Mikaela Strid, 7 augusti 2014

  En väldigt bra bok som får en att sträckläsa den. Johan är duktig på att fängsla en och att klura på vem mördaren är.

 3. För att vara en kriminalroman är den jättebra, nattfåk...
  bonadea, 23 december 2013

  För att vara en kriminalroman är den jättebra, nattfåk innehåller så mycket historier och är inte bara en vanlig torr deckare rakt igenom. Jag är inte så förtjust i deckare och kanske just därför gillar jag nattfåk att den inte är någon typisk sådan.Det är många trådar i boken som inte har något med brottet att göra utan gör boken intressan, en bra spänningsroman.

 4. Inte trovärdig. Då jag läst och tyckte om Johan...
  Anni, 9 december 2013

  Inte trovärdig. Då jag läst och tyckte om Johan Theorins första del i denna serie; Skumtimmen, hade jag ganska höga förväntningar på den andra delen; Nattfåk. Jag blev besviken. Boken är alldeles för orealistisk och osammanhängande. Huvudpersonens besatthet av sin döda hustru och skrämmande negligering av sina barns behov är för överdrivet och orealistiskt för att kunna engagera läsaren. De övernaturliga inslagen är också för dominerande för att få önskad effekt. Nu blir det bara plumpt. Efte... Läs hela recensionen

 5. Jag fick Johan Theorins bok Blodsläge i present och...
  Brushane, 27 november 2013

  Jag fick Johan Theorins bok Blodsläge i present och började halvhjärtat att läsa den och fann den spännande, gillade språket och beskrivningen av Öland. Nu har jag läst hela triologin och tycker nog att Nattfåk var den bästa. Olika historier flätas ihop och till sist ett oväntat slut.

 6. Nattfåk var betydligt sämre än Theorins första bok i...
  Christina, 7 november 2013

  Nattfåk var betydligt sämre än Theorins första bok i den här serien, Skumtimmen. Försöken att få med det "övernaturliga" i lyckades inte, att hoppa mellan olika årtal, som i Skumtimmen fungerade bra, gjorde här att berättelsen förlorade i driv, vissa partier ville man bara hoppa över. Huvudpersonernas sätt att tänka och handla var heller inte trovärdigt. Landskapet, Öland, skildras väl, men de många livöden, som ligger som invävda i detta lanskap, sammanförs i boken upplösning i ett pang pan... Läs hela recensionen

 7. Superbra & spännande bok. Är just nu på sista delen i...
  -, 23 juli 2013

  Superbra & spännande bok. Är just nu på sista delen i trilogin. Köp hela serien och din semester är räddad! Det känns som att man är på Öland själv.

 8. OBS! LÄS DENNA BOK!!!
  Anna, 13 december 2011

  En av de bästa böcker jag läst! Blandningen av personlighet och spänning blir perfekt. Man lär känna karaktärerna och lever sig in i berättelsen! Oväntade vändningar och alla svaren kommer! ÄLSKAR DENNA BOK!!!

 9. Riktig nagelbitare!
  Linneaa, 29 maj 2011

  Bland den bästa bok jag läst på länge! Blev alldeles uppslukad av historien,svår bok att lägga ifrån sig!

 10. Ryslig
  Insama, 29 augusti 2010

  Sträckläste mitt i natten och blev så mörkrädd att jag hoppade upp i sängen efter toalettbesök.

 11. Maxad spänning
  Malin, 1 juni 2010

  Otroligt spännande, välskriven, mörk och annorlunda. Inget för den mörkrädde!

 12. En utomordentligt bra deckare
  Ing-Britt, 13 april 2010

  Boken var svår att lägga ifrån sej....den följde med i köket på bussen, på gymmet i pauserna ...mycket mycket läsvärd

 13. Beroendeframkallande
  Enfiktivresa , 18 juli 2009

  Nattfåk var den första bok jag läste av Johan Thorin och jag blev fast! Theorins sätt att skriva och bygga upp en historia är beroendeframkallande. Historien kretsar kring en gammal gård på norra Öland och är både spännande och mystisk. Karaktärerna är trovärdiga och som läsare blir jag engagerad i deras öden.
  Jag gillar det faktum att boken utspelar sig i både nutid och dåtid. Dels får vi följa familjen Westin som köper gården på Öland dit de flyttar men läsaren får även veta vad som sk... Läs hela recensionen

 14. Spänning in i det sista

  Jag bara älskar denna bok....Den är så spännande och detta är nog för mej lite mer eftersom att det handlar om Öland, jag har varit där under många av mina somrar och det är verkligen en sådan mystik över ön som Nattfåk förmedlar. Läs den och ett tips om du inte läst "Skumtimmen" - läs den med!

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Johan Theorin

Övrig information

Stormvarning utfärdas

När den kraftiga storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg. I Johan Theorins nya bok har det blivit vinter på ön. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse ... eller?

Det sägs att Åluddens gård är byggd av virke från ett skepp som förlist i havet utanför, vilket enligt folktron inte är särskilt lyckosamt. Och av de båda fyrarna som reser sig som tvillingtorn där ute i vattnet lyser bara det ena. Också kring detta finns det en legend. Men framför allt sägs det att det gamla fyrmästarbostället en gång om året - på natten till julafton - får besök av alla dem som levt på gården, men som nu är döda.

Nu är Joakim och Elin Westin knappast av den vidskepliga sorten. De är tvärtom moderna människor - som har valt att flytta till ön för att de har tröttnat på det hektiska storstadslivet och för att barnen ska få växa upp med naturen runt knuten. När de är färdiga med den omsorgsfulla upprustningen av gården funderar de på att starta någon form av verksamhet där, ett sommarkafé eller kanske bed-and-breakfast.

Men familjen Westin är inte de enda nykomlingarna på norra delen av ön denna vinter. Polisstationen i Marnäs, som har varit stängd i flera år, ska återinvigas och få sin egen närpolis: den nyexaminerade Tilda Davidsson. Hon har sina rötter i trakten och passar på att bekanta sig med sin enda levande öländska släkting, den åldrade sjökaptenen Gerlof Davidsson (som vi känner igen från Skumtimmen). Som vanligt har Gerlof en hel del att berätta ...

På gården vid Åludden får drömmarna snart ge vika för katastrofen. En dag hittas Elin död i vattnet. Hon har lämnat barnen på daghemmet i byn, ensam vandrat hemåt längs kusten och, som det verkar, halkat och fallit från den gamla piren ut mot fyrarna. Hela Joakims tillvaro slås i spillror, och ändå fortsätter han frenetiskt med renoveringen av huset, kanske i ett försök att hålla kvar sin hustru. Till barnen, som är för små för att själva förstå vad som har hänt, säger han bara att Elin har rest bort. Men dottern Livia är övertygad om att hennes mamma kommer tillbaka. Åtminstone för att fira jul.

Nattfåk är den andra fristående delen i Johan Theorins planerade Ölandskvartett. Här får vi stifta bekantskap med en rad nya människor, men också möta några vi redan känner - inte minst den pensionerade sjökaptenen Gerlof Davidsson. Precis som Skumtimmen är det en stark och oförglömlig läsupplevelse, en blandning av kriminalroman, spökhistoria och familjedrama med originella karaktärer, fängslande miljöer och en lika sorglig som spännande intrig.