Den utstötte (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
353
Utgivningsdatum
2010-01-15
Förlag
Månpocket
Översättare
Joakim Sundström
Originaltitel
The Outcast
Medarbetare
Landin, Maria (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
198 g
SAB
Hce
ISBN
9789170017445
Den utstötte (pocket)

Den utstötte

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2010-01-15

Slutsåld

Året är 1957, och Lewis Albright reser tillbaka till sitt hem i södra England. Han är nitton år gammal och har precis släppts ut ur fängelset. Hans återkomst kommer inte bara att leda till en familjs sammanbrott, utan till ett helt samhälles.

Ett decennium tidigare tar sig hans fars återkomst ett helt annat uttryck. Kriget är över och Gilbert har precis lämnat det militära. Han ställer snabbt om till förortslivet - cocktail vid halv sju, kyrkan på söndagar - men hans fru och sonen Lewis protesterar mot de stela och polerade livet. De rymmer ut på picknickar i skogen, precis som de gjorde under krigsåren. Ingen förvånas över att Gilberts fru motsätter sig konventionerna, men alla chockas när Lewis en dag, efter ett av deras äventyr, kommer hem utan henne.

Efter moderns tragiska död går Lewis in i sig själv, blir tyst och alltmer destruktiv. Snart är han ensam och utstött. Endast vännen Kit står kvar vid hans sida. Hon har alltid förstått mer än de flesta, inte minst efter allt som hennes far utsatt henne för. Hon ser Lewis sorg och växande ursinne, och lovar sig själv att rädda honom. Men i sina försök att befria både sig själv och Lewis, ser hon inte de fruktansvärda hemligheter som är på väg att bryta igenom ytan. Och som kommer att driva Lewis till en, kanske, oförlåtlig handling.

Den utstötte är en kompromisslös uppgörelse med den engelska efterkrigstidens förljugna förortsliv bakom välfyllda coctailglas, nykrattade tennisplaner och inövade artighetsfraser. En svart historia om en pojke som ensam och oälskad är nära att förinta sig själv. Men också en berättelse om revansch, om en kamp mot fördomar och hykleri som inte alltid är förgäves.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den utstötte. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Sorglig och gripande
    Lilla O, 26 februari 2011

    När vi möter Lewis första gången är han på väg hem efter att ha avtjänat ett fängelsestraff. Han är 19 år, men definitivt inget barn. Vi måste vänta innan vi för veta vad han gjort. Istället tas vi tillbaka till Lewis barndom och får möta den nioårige pojken som lever med sin mamma som han älskar över allt annat.

    När pappa Gilbert 1945 kommer tillbaka från kriget förändras emellertid allt. Den stele mannen vet inte alls hur han ska behandla sin son och skulle helst leva ensam med si... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sadie Jones