Presidentens hustru (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
569
Utgivningsdatum
2010-03-12
Förlag
Månpocket
Översättare
Gudrun Samuelsson
Originaltitel
American wife
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789170017551

Presidentens hustru

(25 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2010-03-12

Slutsåld

Alice är en försynt och väluppfostrad flicka från en småstad i Wisconsin. En tragisk olyckshändelse när hon är sjutton år skakar hennes idylliska värld och kommer att för alltid prägla hennes livsinställning. När hon tio år senare möter den sorglöse, charmige och festglade Charlie Blackwell faller hon till sin egen stora förvåning för honom. Charlie är den förmögne sonen i en stor och välkänd republikansk släkt, själv är Alice en engagerad skolbibliotekarie och en övertygad demokrat, nöjd med sitt stillsamma liv. De gifter sig och hon försöker att vänja sig vid den Blackwellska klanens ambitioner och självtillräcklighet, men känner sig främmande för de märkliga traditioner som utspelas på deras exklusiva sommarresidens och country club. När Charlie så småningom blir president hamnar Alice i en situation hon aldrig ens drömt om, i en ställning med makt och inflytande, privilegier och skyldigheter. Och när Charlies kontroversiella andra omgång i Vita huset tar sin början tvingas Alice till sist ta itu med motsättningarna i sin tillvaro. Hur kan hon älska sin man trots att hon i grunden ogillar det han står för? Vad ska hon göra när hennes privata jag nu hamnat i direkt konflikt med rollen som Amerikas första dam?

Med sin drastiska humor och sin känsla för detaljer fångar Curtis Sittenfeld på kornet den amerikanska överklassen.

Presidentens hustru är, liksom författarens tidigare romaner, en berättelse om klass, förmögenhet och ras, men främst är det en kärlekshistoria. Romanen bygger delvis på presidenthustrun Laura Bushs liv, vilket gjort den mycket kontroversiell och omdiskuterad i hemlandet USA.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Presidentens hustru. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. underbar bok
  bonadea, 23 mars 2016

  Älskade denna bok, blev fångad från första sidan. En komplicerad kärlekshistoria mellan två människor som är så olika varandra. Vi får inblick i överklassens liv, och Laura är så mänsklig .

 2. Underbar
  CamillaW, 6 juli 2015

  Åh, vad jag gillade den här boken. Älskar författarens språk och historien som halvt om halvt bygger på Laura Busch's liv är bra och verklighetstrogen. En varm och fin bok. Man får följa huvudpersonens liv från ung kvinna i liten småstad till president hustru, vilken livsresa. Underbar.

 3. Kvinnan bakom presidenten
  Äpplet, 17 december 2011

  Presidentens hustru är löst baserad på Laura Bushs egen biografi och beskriver, trots att mycket är fiktion, på ett fängslande sätt kärlekshistorien mellan henne och President Bush. Laura Bush har en mycket intressant historia som många inte känner till. Curtis Sittenfeld lyckas beskriva den charmige men slarvige Bush mycket trovärdigt. Trots att läsaren inte sympatiserar med Mr Bush så förstår man mycket tydligt hans dragningskraft på Laura. Jag fastnade totalt i den komplicerade kärlekshis... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Curtis Sittenfeld