Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2010-03-12
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Bergting, Peter (form)
Illustratör/Fotograf
Peter Bergting
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Hci
ISBN
9789170017636
Gängkrig 145 (pocket)

Gängkrig 145

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2010-03-12
55
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Serieroman i pocket!

Mahmud al-Askori måste ta tillbaka något. Sin heder.

Små suedijävlar. Jag svär, jag svär på mammas grav - de ska straffas. Den ena snubben är halvbror till Eddie Ljublic. En galen jävel. Riktigt sjuk alltså. Och det skiter jag i - jag ska plocka dom där fittorna. Men jag kan inte fixa dom ensam.

I Gängkrig 145 tar Jens Lapidus steget in i serievärlden. Hans tredje berättelse i Stockholm Noir-sviten är en serieroman i samarbete med illustratören Peter Bergting.

Jens Lapidus, varför väljer du att ge ut din tredje bok som serie?

- Jag har alltid tyckt om serier och tror att kombinationen av text och bild tillför berättandet en dimension. Det går att förmedla vissa stämningar på ett lugnt men ändå dramatiskt sätt som är mycket speciellt. Dessutom är det kul att experimentera med genren och testa en ny grej. Peter Bergting är den störste i Sverige på det här, så det känns fett.

Peter Bergting, varför väljer du att ge ut en serie med Jens Lapidus?

- Att få göra en serie ihop med Jens är det ultimata samarbetet. En författare som är så berättartekniskt driven och som besitter så stort kunnande om det han skriver är drömpartnern för en illustratör. När man ger sig in i ett projekt av den här storleken måste allt stämma. Jens är en lika inbiten serieläsare som jag, vilket gjorde att alla pusselbitar föll på plats direkt. Att det dessutom är en originalhistoria gör ju inte saken sämre. Ett sådant här samarbete är unikt för Sverige, och för mig som mestadels jobbat med att ge ut serier i USA är det extra kul att få gestalta ett realistiskt Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gängkrig 145
 2. +
 3. Nour och den magiska drycken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nour och den magiska drycken av Alexandra-Therese Keining, Peter Bergting (inbunden).

Köp båda 2 för 174 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gängkrig 145. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Usel
  Bokmal, 19 augusti 2018

  Man undrar vilken ålderskategori Jens Lapidus riktar sig till för inte kan det vara fullvuxna människor utan lässvårigheter. Varnad av tidigare recensioner lånade jag givetvis boken för att bilda mig en uppfattning.
  Nej, här gör Lapidus bort sig, anser jag. Dåliga, illustrationer är det därtill. Kan möjligtvis uppskattas av tonåringar på glid, om ens det.

 2. Dålig kvalité
  Ida , 19 juni 2018

  Boken är av värdelös kvalitet. Köpte en klassuppsättning och varje bok är nu i X antal delar. Direkt du bläddrar i boken lossnar sidorna från pärmen, och sidorna är inte numrerade så att försöka ordna sidorna på sin plats igen är omöjligt! Köp inte.

 3. Besvikelse
  Carro, 16 mars 2010

  Stor besvikelse, svår läst och rörigt. Tacka vet jag traditionella böcker.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo