Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
House of Night (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2010-02-12
Förlag
Månpocket
Översättare
Catharina Andersson
Originaltitel
Marked
Dimensioner
179 x 110 x 22 mm
Vikt
200 g
SAB
uHce
ISBN
9789170017650
Vampyrens märke (pocket)

Vampyrens märke

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2010-02-12

Slutsåld

Den är väldigt lik vår egen vardag, man går i skolan, fikar med kompisar eller har en nördkväll med Star Wars-filmer. Men det är också en värld där vampyrer lever helt öppet (japp, de är sjukt snygga), och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden. En värld med mycket magi, kärlek och död!

"Precis när jag trodde att min dag inte kunde bli värre fick jag syn på den döda killen som stod vid mitt skåp." Och det räcker så klart inte med att han bara står och hänger vid Zoeys skåp, det är verkligen henne han väntar på. Och han är ju inte död egentligen. Han är odöd, eller omänsklig. Hans uppgift är att spåra upp tonåringar med ett speciellt anlag i sitt DNA, blivande vampyrer. Han sätter vampyrens märke i Zoeys panna som tecken för alla att hon nu tillhör natten. Det finns ingen väg tillbaka till ett mänskligt liv. Zoey måste snarast möjligt ta sig till ett Nattens hus där man fysiskt förändras till vampyr under några år. Om man klarar förändringen. Alla gör inte det, kroppen kan också stöta bort den. Och då dör man."Vampyrens märke" är första delen i House of Night-serien. Del två heter "Sveket" och utkommer också i augusti 2009. Häng med till vampyrnästet i Tulsa, Oklahoma!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vampyrens märke. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Typisk tonårsbok
  Lilja03, 8 april 2015

  Vampyrens märke handlar om tonåringen Zoey som plötsligt börjar hosta och må dåligt. Det visar sig att Zoey är en vampyr och att hon omedelbart måste till Nattens hus( en vampyrskola) för att kunna överleva. Vampyrens märke var inte den bästa boken jag har läst, men absolut inte den sämsta heller. Även om boken handlar om övernaturliga väsen så får författarna också in typiska tonårsproblem. En bok jag skulle rekommendera om du gillar vampyrböcker.

 2. Vampyrens märke
  Bokälskaren, 10 maj 2012

  Vampyrens märke är del 1 i serien House of Night, som handlar om en annan verklighet (framtiden? parallellt universum? -Vilket är oklart), där alla vet att vampyrer är helt och hållet verkliga, att man inte blir vampyr genom att bli biten av en, utan genom en förändring kroppen genomgår i tonåren. Inte alla blir vampyrer (uppenbarligen), men de som är "utvalda" får veta det genom att de blir märkta med en blå månskära i pannan; Vampyrens märke. Allteftersom de sedan fortsätter att förändras k... Läs hela recensionen

 3. Vampyrroman med egen twist.
  tubbe81, 12 juni 2010

  En spännande, romantisk bok. Trots att Zoey tillhör den goda sidan så begår hon misstag och är väldigt mänsklig. En något annorlunda vampyrbok med mycket kärlek, svek, vänskap och en nypa erotik.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna