Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Anne Persdotter (del 3)
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2010-06-04
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
175 g
SAB
Hc
ISBN
9789170017803
Befriad (pocket)

Befriad

(49 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2010-06-04
45
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Året är 1395. I det medeltida Stockholm slåss tyskar, danskar och svenskar om makten, och ute på havet härjar vitaliebröderna, Östersjöns pirater. Trots de svåra tiderna driver Anne Persdotter framgångsrikt sitt handelshus. Men när den tyska Hansan tvingar henne att överge det, måste hon ta sig till Bergslagen för att kunna försörja sig och sina barn. Där träffar hon den italienske köpmannen Leonardo, en man olik alla andra hon mött. Han har slutit ett avtal med drottning Margareta om att sälja en last värdefull koppar, och han ber Anne att bli hans kompanjon på en handelsresa till Venedig och Konstantinopel. Anne tvekar, men efter en rad dramatiska händelser beslutar hon sig för att följa med honom. Det blir en farofylld färd. Skeppet kapas av den fruktade sjörövaren Klaus Störtebeker, och när striden är över tas Anne tillfånga och förs till vitaliebrödernas borg på Gotland. Störtebeker är en kraftfull och karismatisk man, och Anne inleder ett farligt spel för att få honom på sin sida. Hon har en plan och hon måste använda all sin list och viljestyrka för att kunna sätta den i verket. Hela tiden drivs hon av en längtan efter kärlek, och hoppet om att kunna skapa en framtid för sig och barnen.

Svindlande äventyr, passionerad kärlek och hårdför maktkamp. Här ger den prisbelönta författaren Catharina Ingelman-Sundberg färg och liv åt en okänd tid i vår historia. Befriad är en fristående berättelse om handelskvinnan Anne Persdotter som vi lärt känna i romanerna Brännmärkt och Förföljd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Befriad
 2. +
 3. Vikingafurstinnan : en historisk roman om Ingegerd - vikingatidens mäktigaste kvinna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vikingafurstinnan : en historisk roman om Ingeg... av Catharina Ingelman-Sundberg (pocket).

Köp båda 2 för 100 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Befriad. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Befriad
  Birgitta Karlsson, 15 juni 2015

  Mycket spännande och intressant att läsa om Anna Persdotters liv på 1300-talet. Sträckläste alla 3 böckerna om Anna, man kunde inte sluta läsa.

 2. Romantik men ändå intressant skildring av starka...
  HASK, 2 december 2013

  Romantik men ändå intressant skildring av starka kvinnor i männens tid med oro och krig. Trovärdig beskrivning av miljö och historia och en spännande berättelse.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Befriad