Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Helsingforskvartetten (del 4)
Antal sidor
559
Utgivningsdatum
2010-06-04
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Dimensioner
178 x 110 x 35 mm
Vikt
305 g
SAB
Hcd
ISBN
9789170017810
Gå inte ensam ut i natten (pocket)

Gå inte ensam ut i natten

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2010-06-04
55
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Jouni Manner, Ariel Wahl och Adriana Mansnerus blir vänner i början av 1960-talet. De är då tonåringar och har vuxit upp under mycket olika förhållanden i Helsingfors. Trots det blir deras vänskap djup. De har goda sångröster allihop, och i mitten av årtiondet grundar de en folktrio som snart får spela in en singel. Skivan blir en flopp, och misslyckandet är början till slutet på deras vänskap. Snart skall den rastlösa samtiden föra dem åt olika håll i livet.Drygt tio år senare, i slutet av 1970-talet, lever medelklasspojken Frank Loman sina tonår i Helsingfors. Han är avståndsförälskad i en något äldre flicka vid namn Eva Mansnerus. Hemma hos familjen Mansnerus förekommer ibland en cirka trettioårig kvinna som Frank uppfattar som konstig. Småningom förstår han att kvinnan är Evas tretton år äldre syster Adriana.I början av 1980-talet sker saker som gör Frank Loman alltmer intresserad av de människor som en gång utgjorde folktrion "Joni, Ariel & Adriana". Han söker upp Jouni Manner, före detta politiskt underbarn, och ett far-och-son-liknande förhållande uppstår mellan honom och den unga journalisten Frank. Frank försöker förstå Jounis generation och dess vägar genom livet. Samtidigt försöker han, som alltid känt sig apart, också förstå sig själv.Den vindlande berättelsen tar oss ända fram till vår tid. Det handlar om att vi vänjer oss vid det vi har, så att vi inte längre förstår hur saker och ting en gång varit. Det handlar om våra drömmar om något vackrare - och vackrast av alla drömmar är den om friheten - men också om vad vänskap och lojalitet egentligen är.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gå inte ensam ut i natten
 2. +
 3. Där vi en gång gått

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där vi en gång gått av Kjell Westö (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gå inte ensam ut i natten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tillbakablick ur Helsingforsperspektiv
  Elisabeth Lundin (Stockholm), 21 mars 2018

  Den här författaren behärskar verkligen sina språk! Det är en glädje att läsa någon som rör sig så ledigt mellan finska och svenska så att man t o m som läsare får sig en lektion. Dessutom ger Kjell Westö läsaren en djupare förståelse för den finska mentaliteten och det lidande som folket fått utstå under krigen; före och efter. "Finlands sak är vår" - känns verkligen väldigt rätt och riktigt.
  Vi får följa några ungdomars levnadsöden och hur deras historia vävs samman framåt i tiden. Man ... Läs hela recensionen

 2. Fängslande och mycket välskriven.
  Bo Eriksson, 18 mars 2015

  En typisk bok av Kjell Vestö.
  Mycket underhållande och med en utmärkt personskildring.
  En bok man inte släppper förrän man vet hur det går.
  Vestö kan verkligen hålla läsaren i ett fast grepp.
  "Man vill veta hur det ska gå"
  Ett bra betyg åt en författare.
  Bo Eriksson

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Gå inte ensam ut i natten