Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2010-07-16
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
178 x 110 x 19 mm
Vikt
177 g
SAB
Hc
ISBN
9789170017834
Finns inte på kartan (pocket)

Finns inte på kartan

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2010-07-16
55
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. 23-åriga Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben inom medievärlden.Beskedet kommer som en kalldusch. Hennes charmige, begåvade pojkvän får drömplatsen på Aftonbladet i Stockholm, själv hamnar hon på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett stillastående samhälle som knappt finns med på kartan.När hon dessutom lämnas av pojkvännen känns det som om hon har nått nollpunkten. Men mot sin vilja blir hon indragen både i sina medarbetares och bybornas personliga öden. Redaktionschefen Åke Johansson som botar sin ensamhet med flaskan. Journalisterna Mats och Annika vars äktenskap knakar allt mer i fogarna. 19-årige Dani som tröttnat på machomentaliteten bland kompisarna i Södertälje och bestämt sig för att öppna en kebabkiosk i Bruseryd. Enstöringen Gunnel som dag efter dag, i ur och skur, sitter på den sten som hennes son och hans familj dödskraschade mot. Och inte minst flickan Aliana från Kosovo, som Frida blir nära vän med.Det visar sig att det är Frida som har dragit vinstlotten. Under sin tid i Bruseryd lär hon sig journalistyrket från grunden och hon växer som människa genom att hjälpa andra.Finns inte på kartan är en charmig och engagerande roman om kärlek, vänskap och livet på liten ort i glesbygdens Sverige. Hösten 2010 utkommer uppföljaren, Hitta vilse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Finns inte på kartan
 2. +
 3. Hitta vilse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta vilse av Carin Hjulström (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Finns inte på kartan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Varm och enkel
  Anni, 16 juli 2012

  Själv är jag nästan dubbelt så gammal som huvudpersonen och undrade därför, innan jag började läsa boken, om jag skulle kunna relatera till innehållet. Det kunde jag. Jag kunde till och med känna hur det var att vara 23 år. Men boken handlade kanske inte främst om det, utan om mänskliga relationer och utveckling på olika plan. Berättelsen flyter fram så enkel och självklar, men utan att för den skull kännas banal. Karaktärerna känns levande och när boken var utläst ville jag ha en fortsättning.

 2. Fint budskap
  lillacarro, 6 juli 2012

  Man kan ju inte annat än tycka om den här charmiga och gulliga romanen om Frida Fors. Den är lättläst och skriven med ett målande språk. Dessutom finns det ett bra flyt genom hela boken och det blir aldrig det minsta tråkigt. Sist men inte minst har boken ett fint budskap, eller rättare sagt: flera fina budskap!

 3. Måste läsas!
  Emma, 4 september 2011

  En bok man blir glad av att läsa, varm charmig och humoristisk. Man får följa Fridas väg till att bli den journalist hon alltid drömt om men upptäcker att det inte riktigt blev som hon tänkt, men upptäcker andra vägar istället.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Carin Hjulström

Bloggat om Finns inte på kartan