Det trasiga fönstret (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Amelia Sachs och Lincoln Rhyme (del 8)
Antal sidor
495
Utgivningsdatum
2010-11-05
Förlag
Månpocket
Översättare
Nils Larsson
Originaltitel
The Broken Window
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789170018305
Det trasiga fönstret (pocket)

Det trasiga fönstret

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2010-11-05

Slutsåld

Kunskap är makt sägs det. Vad händer när en mördare besitter all information om de offer han utser åt sig? Hur kan man försvara sig mot en mördare som vet allt? Om någon bestämt sig för att förstöra ditt liv, finns det inget du kan göra åt saken. Det är det kusliga temat för denna nya Lincoln Rhyme-deckare. Den frilansande, funktionshindrade brottsplatsundersökaren Lincoln Rhyme är involverad i ett fall med en yrkesmördare på uppdrag i London. Den mästerlige Rhyme hjälper sina brittiska kolleger på distans när han får ett obehagligt besked - hans kusin Arthur Rhyme har blivit gripen för mord och stöld.

Relationen till kusinen är obefintlig efter ett gräl i ungdomen men Lincoln Rhyme beslutar sig ändå för att undersöka fallet, i sällskap med ständiga partnern Amelia Sachs och sitt team med utgångspunkt från Rhymes bostad.

Snart upptäcker han att kusinen råkat ut för en fälla och är oskyldig, och i stället framträder bilden av en iskall mördare med ett flertal obehagliga mord, våldtäkter och stölder på sitt samvete. Mannen som utnyttjar informationssamhället helt hänsynslöst till sin fördel - "mannen som vet allt".

Jakten för Rhyme till det privata företaget SSD, som med sin spjutspetsteknologi lagrar information om allt och alla. Genom sin höga kompetens lyckas mördaren ofta ligga ett steg före och kan manipulera information i stort sett obehindrat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det trasiga fönstret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Böckerna om Lincoln Ryhme är alltid välskrivna. Denna...
  Sweetie, 4 januari 2014

  Böckerna om Lincoln Ryhme är alltid välskrivna. Denna story var dock inte hans bästa, bra grundidé men det räckte inte hela vägen denna gång.

 2. Som alltid levererar Jeffery Deaver en högklassig,...
  Oxen, 16 april 2013

  Som alltid levererar Jeffery Deaver en högklassig, spännade bok. Detta är en kuslig bok om vad som kan hända i ett samhälle med högteknologisk informationslagring.
  En bok jag absolut kan rekommendera!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jeffery Deaver