Lark & Termite (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2011-03-11
Förlag
Månpocket
Översättare
Mats Hörmark
Originaltitel
Lark and termite
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
140 g
SAB
Hce
ISBN
9789170018596
Lark & Termite (pocket)

Lark & Termite

Pocket Svenska, 2011-03-11

Slutsåld

I samma ögonblick som Termite föds dör hans far. Han blir ett av Koreakrigets första offer, och hans död kommer att påverka det fortsatta livet för alla i hans närhet.
Termite växer upp hos sin moster Nonie, som även har uppfostrat hans äldre halvsyster Lark. En efter en kommer de till tals: Soldaten i Korea som av misstag beskjuts av de egna då han försöker rädda två koreanska barn. Döende ser han tillbaka på sitt korta liv och tänker på sin älskade hustru Lola hemma i USA. Den självuppoffrande mostern, som tar hand om sin systers barn men bär på en egen historia. Den gravt funktionshindrade Termite som uppfattar omvärlden på sitt eget vis, via lukt- och synintryck, och som kommunicerar med ordlösa läten. Och Lark, hans beskyddare och själsfrände. En ung kvinna som är på väg in i vuxenlivet och drömmer om framtiden för sig och brodern.
Rösterna blandas till en berättelse om en okonventionell familj i 1950-talets USA. Om de osynliga band som binder den samman, om kärlek och längtan, förlust och överlevnad.
På en tät prosa, och med omedelbar närhet, skildrar Jayne Anne Phillips dessa människor under fyra julidagar 1959 i West Virginia och motsvarande fyra dagar nio år tidigare i Sydkorea. Medan deras liv speglas i varandra blir bilden av familjen och den mystiska, frånvarande Lola allt klarare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lark & Termite