Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Hagfors (del 1)
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2011-03-11
Förlag
Månpocket
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
170 g
SAB
Hc
ISBN
9789170018633

Flickan med snö i håret

(254 röster)  |   Läs 28 recensioner
Pocket,  Svenska, 2011-03-11
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor

Flickan med snö i håret är journalisten och författaren Ninni Schulmans debutroman.

"Debuterande Schulman lyckas med det mesta." Kulturdelen

Ondskan lurar mitt ibland oss ...

En kall och snöig nyårsafton försvinner sextonåriga Hedda Losjö från sitt hem utanför Hagfors i Värmland. Hennes föräldrar är förtvivlade. Vad kan ha hänt deras skötsamma dotter? När poliserna Petra Wilander och Christer Berglund får fallet på sitt bord visar det sig snart att Hedda har levt ett dubbelliv.

En tid senare hittas en ung flicka mördad i en jordkällare i skogen några kilometer från familjen Losjös hem. Flickan är naken och har dödats med ett skott i bakhuvudet. Kan det vara den försvunna Hedda? Den lilla polisstationen står nu inför en av sina största utmaningar.

Journalisten Magdalena Hansson har lämnat Stockholm och flyttat hem till Hagfors med sin sexåriga adoptivson Nils efter en uppslitande skilsmässa. Hon är trött och deprimerad och hoppas att lugnet på landsbygden och tryggheten i uppväxtstaden ska ge henne livsglädjen tillbaka. Magdalena engagerar sig känslomässigt i den försvunna Heddas öde och börjar undersöka fallet närmare. Snart inser hon att den fridfulla bygden bär på hemligheter som vissa gör vad som helst för att dölja.

"Expressenjournalisten Ninni Schulman debuterar befriande opretentiöst med en ganska lågmäld, traditionell deckare. Journalisten Magdalena Hansson återvänder till sina rötter och blir lokalredaktör i Hagfors efter en uppslitande skilsmässa för att Värmland ska vara en trygg uppväxmiljö för hennes sexåring. Men vips hittas en ung flicka mördad och en annan ung flicka försvinner. Imponerande trovärdigt beskriver Ninni Schulman hur vardagen rämnar för de inblandade ..." Dagens Nyheter

"Det är en historia på det personliga, sociala planet som är väldigt bra, fint gestaltad. ... Det som ska vara en idyll på ytan gömmer det sig hemska saker under - det är hon väldigt skicklig på." Magnus Utvik i Gormorron Sverige, SVT

" ... det är alla människor och deras kopplingar till varandra på orten som blir nummer ett i spänning. Ninni Schulman är skicklig på att skildra de olika förhållanden och problem de har. ... Schulman har byggt upp ett bra persongalleri här i 'Flickan med snö i håret' och jag läser gärna mer om dem." Bokhora
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickan med snö i håret
 2. +
 3. Vår egen lilla hemlighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vår egen lilla hemlighet av Ninni Schulman (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 28 recensioner av Flickan med snö i håret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande deckare
  Anki, 5 april 2023

  Detta var en riktigt spännande bok. Ska läsa fler i denna serien.
  Ninni Schulman har verkligen lyckats med att skapa spänning och beskriver huvudpersonerna och omgivningen på ett fantastiskt bra sätt.

 2. Otäck skildring av sexuell handel
  Nina Karin , 9 december 2020

  Lite seg långt in i boken, inte förrän i mitten blev jag riktigt engagerad. Men sen tog det sig och genom intressant personteckning och ruggigt traffickingtema blev det riktigt spännande.

 3. spännnde
  sollan, 10 augusti 2017

  Spännande och lite ruskig bok. Välskriven och lättläst. Intressanta personer , lätt att följa alla personerna. Ska nu läsa alla böcker av Ninni Schulman.

 4. Bra
  F.H, 8 juni 2017

  Bra bok, läsvärd. Ska bli spännande och läsa fler. Ej läst hela boken än och kan upplevas lite seg stundvis tycker jag

 5. Spännande och fängslande
  Sofia, 24 maj 2017

  En av de bästa böckerna jag har läst på länge, bra och intressanta karaktärer. En bra mix av relationer och mordutredningar.

 6. Otäck spänning i snön
  Strulputte, 9 april 2017

  Krypande spänning från början, När polisen kör fast är det många personliga händelser
  som fyller ut boken. Trafficing och ovärdig människobehandling spär på spänningen.
  Halva boken, med upplösningen, är riktiga bladvändare. Enkel och eftertänkbar upplösning, och slut.
  Läs boken!

 7. Fastnade DIREKT!
  Eva-Lotta Norling (Göteborg), 29 november 2016

  Lättläst, fängslande och otroligt spännande. Läste färdigt boken löjligt fort. Det gick nästan inte lägga ifrån sig...
  Kändes som taget från verkligheten. Rekommenderas starkt.

 8. Stäckläsning
  Christina Haaga, 10 oktober 2016

  Den boken kunde jag inte släppa ifrån mig. Så spännande. Författaren skriver bra och lättläst. Verkligen en bok att rekommendera

 9. Bra debut!
  Johanna Johansson, 3 september 2016

  Så bra! Riktigt spännande. Kunde inte slita mig från boken. Man sitter som på nålar genom stora delar av boken...

 10. Fast från blad 1
  Jessica Susanne Andersson, 10 augusti 2016

  Är nu på 3:e boken om Hagfors och jag är fast sedan första bladet i bok 1....Lätt att hänga med och riktigt spännande..

 11. Flickan med snö i håret
  Värmländska, 23 maj 2014

  Igenkänningsgraden är för mig hög, då jag har mina rötter i Värmland, där denna spännande historia utspelar sig. Boken är lättillgänglig och ger direkt en känsla av att detta kan ha hänt "på riktigt".

 12. historia om det som kunde hända i Hagfors
  borit drougge, 27 januari 2014

  Shulman kan hålla greppet om en. Levande beskrivning av en liten ort i Värmland där man inte kunde tro att sådana saker hände. Det finns antagligen flera småorter som man inte vet något om, där man inte tror att hemska saker händer.

 13. Rikgtigt bra bok, och mycket spännande. Kul med nya...
  Stina Rosenqvist, 14 augusti 2013

  Rikgtigt bra bok, och mycket spännande. Kul med nya författare så att man blir överraskad och har svårare att förutse utgången.

 14. Spännande läsning från början till slut med en...
  Anna Vahlstedt, 1 juli 2013

  Spännande läsning från början till slut med en upplösning som inte var väntad. Det här är en författare jag gärna läser mer av!

 15. Den här boken har flera handlingar parallellt. Den...
  Ebba Söderman, 28 juni 2013

  Den här boken har flera handlingar parallellt. Den handlar dels om en försvunnen flicka, dels om flera mord, dels om huvudkaraktären Magdalenas uppbrott från sitt gamla, välkända liv och mycket, mycket mer.

  Det är en väldigt bra bok, och på slutet blir den riktigt spännande också. Slutet är synnerligen oväntat, den skyldige karaktären har tidigare i boken mest fladdrat förbi i utkanten, sånt gillar jag! Det är många invecklade intriger och relationer i boken. Några reds ut, några kompliceras ännu mer. En riktigt spännande, bra bok!

 16. Mycket bra och bra skrivet. Lättläst och mycket...
  Inger Holgersson, 7 juni 2013

  Mycket bra och bra skrivet. Lättläst och mycket spännande! Hoppas att Ninni kommer snart med en till bok. Ser fram emot det!

 17. Riktigt bra!
  Helena, 1 april 2013

  Längtar efter fler böcker från Ninni.

 18. Flickan med snö i håret
  Bokälskaren, 4 oktober 2012

  En sextonårig flicka försvinner från sitt hem en nyårsnatt. Några dagar hittas en annan sextonårig flicka död, mördad och slarvigt undangömd i en jordkällare. Vad har de två flickorna gemensamt, och varför är det ingen som saknar den mördade flickan?

  Magdalena flyttar efter en uppslitande skilsmässa tillbaks till hembygden; trygga lilla Hagfors, där inget ont händer, och där hennes son Nils kan få en lugn och trygg uppväxt. Magdalenas återkomst till hembygden väcker dock inte enbart... Läs hela recensionen

 19. Mina hemtrakter.
  Anna, 4 februari 2012

  En spännande bok där man inte kan gissa sig till vad som ska hända.
  Att det utspelar sig i min barndomsstad Hagfors gör ju det hela mer intressant. Man läser och söker likheter med platser man känner till. Ska snart ge mig i kast med hennes nya.
  Rekommenderas å det varmaste.

 20. Fängslande, välskriven och oförutsägbar!
  SmulMaja, 24 januari 2012

  Fantastisk bok med ett innehåll som verkligen berör. Fängslade mig från första stund, sträckläste under två dagar för att få veta slutet. Väntar med spänning på vad författarinnan kommer med härnäst!

 21. Obehagligt spännande
  E, 28 november 2011

  Väldigt spännande på ett lite obehagligt sätt, vilket ju är en av sakerna man vill få ut av en deckare. Att det utspelar sig i lilla Hagfors i Värmland som dessutom är mina hemtrakter gör det bara extra läskigt och nervkittlande. Ninnis språk och berättarteknik är helt fantastisk och hon vet verkligen hur man får en att vägra lägga ner boken. Storyn är spretig men ändå sammanhängande och obehaglig. Jag gillar att huvudpersonen Magdalena är lite av en "trasig hjältinna" som har lite bagage som... Läs hela recensionen

 22. spännande
  nanne, 5 oktober 2011

  En riktigt bra bok, med ett spännande upplägg ända till sista sidan. Ser fram emot att läsa mer av denna författare.

 23. Sträckläsning
  Frida, 5 oktober 2011

  Sträckläste denna bok under en helg. Kom in i handlingen väldigt fort och den bjöd på spänning och oväntade vändningar. Dessutom finns det intressanta huvudpersoner som känns "nya" och inte det vanliga stereotypa. Det är en ung kvinna som har en adoptivson och som precis nyligen blivit sårad av sin förra pojkvän.
  Att man dessutom inte förstår vad som hänt Hedda förrän slutet gör det hela intressant och trots vilda gissningar kunde jag aldrig komma på lösningen själv.

 24. Jättebra
  Anki, 2 september 2011

  Mycket mycket bra bok. Läs den..
  Hoppas på en uppföljare-

  Anki

 25. Väntar..........
  Christ, 11 juni 2011

  Väntar på fler böcker skrivna av dig, Ninni.............

 26. Vilken debut!
  Camilla, 22 maj 2011

  Hoppas Ninni återkommer med en lika välskriven och fängslande bok som denna.

 27. Strålande debut.
  Christer (Ljungskile), 19 maj 2011

  Hon skriver ju riktigt bra tjejen. Fullt i klass med flera av våra etablerade författare. Kom igen Ninni, vi vill ha mer!

 28. Läsvärd
  -, 27 mars 2011

  Läsvärd debut med en spännande bladvändare. Hoppas på mer av denna författarinna! Skapat personer som mycket väl tål att läsas vidare om i en eventuellt nästa bok.

Visa alla 28 recensioner

Fler böcker av Ninni Schulman