Maos siste dansare (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
489
Utgivningsdatum
2011-06-14
Förlag
Månpocket
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
Mao's Last Dancer
Medarbetare
Larsen, Cathy (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
260 g
SAB
Lz Cunxin, Li
ISBN
9789170018695
Maos siste dansare (pocket)

Maos siste dansare

(2 röster)
Pocket Svenska, 2011-06-14

Slutsåld

Maos siste dansare är en ?true-story? och en drabbande berättelse om ett unikt levnadsöde i en omvälvande tid. Rakt på sak återges ett stycke historia som inte bara handlar om dans, utan som också skildrar kommunistdiktaturen Kina i ett skede av förändring. Frågan om vad och hur mycket som egentligen är värt att offra för att få ägna sig helhjärtat åt sin konst ställs på sin spets, och kontrasterna mellan det kommunistiska Kina och den moderna västvärlden tydliggörs.

Samtidigt som ordförande Mao går ur tiden blir Li färdig dansare, och Kina börjar försiktigt öppna sina dörrar mot omvärlden. Li kommer till USA som utbytesstudent och förvånas stort över att väst inte alls är så depraverat som han har fått lära sig. Han bestämmer sig för att hoppa av. Efter stor dramatik hamnar Li på Houstonbaletten och blir så småningom dess stora stjärna.

Maos siste dansare har tryckts i ett trettiotal upplagor sedan den kom ut i Australien, där den låg i ett och ett halvt år på bestsellerlistorna. Den har sålts till över tjugo länder och i vår kommer långfilmen som baseras på boken att gå upp på biografer över hela världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Li Cunxin

Bloggat om Maos siste dansare