Sommarens bästa pocketerbjudande
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Fredrik Broman (del 1)
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2011-04-08
Förlag
Månpocket
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hc
ISBN
9789170018800
Släke (pocket)

Släke

(80 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2011-04-08
55
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Håkan Östlundhs Broman-deckare i ny utgåva!

Det ser ut att bli ännu en vacker sommardag, även om blåsten kommer att göra strandvistelsen mindre behaglig för solbadarna på Gotlands östkust. Vinden för också med sig en påträngande lukt av rutten tång, släke på gotländska.

Kriminalpolisen Fredrik Broman, hans fru Ninni och deras barn har förverkligat en dröm genom att köpa huset i byn utanför Hemse. Fredrik arbetar nu på polishuset i Visby. En dag får han ett larm om ett dött lamm i en sjöbod i Ronehamn. Det verkar som ett skämt först.

Tills han får se djuret.

Sedan är det den gamle mannen, Gardelin, som ringer hem till honom på kvällen för att prata om en felparkerad bil med takbox. Men så säger han något om att det luktade släke och plötsligt minns Fredrik en dag i Stockholm utanför en låst lägenhet och lukten av det han sedan hittade därinne ...

Därefter är inget sig likt på Gotland. Sommarparadiset förvandlas till skräckens ö. Och Fredrik och Ninni inser snart att drömmen håller på att förvandlas till mardröm, att det fasansfulla som skett finns alldeles inpå knutarna.

"Håkan Östlundhs första försök i kriminalgenren måste anses som lyckat. Boken borde ligga högt i SVT:s hög med tänkbara manus att dramatisera." Upsala Nya Tidning

"Tveklöst rekommenderar jag Släke" Hallandsposten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Släke. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Första boken av Håkan Östlundh
  Gotlänning, 8 juni 2016

  Hmm, det är en sådan här bok som det är så svårt att lägga ifrån sig. Konstigt att man inte stött på böcker av Håkan Östlundh tidigare. Klart läsvärda, blir till att köpa fler.

 2. Bok nr 1 av Östlundh
  sng, 6 november 2014

  Första boken jag läser av Håkan Östlundh och upptäcker att det finns en hel serie. Kommer absolut att läsa även de senare utkomna. Utan att säga för mycket så var upplösningen oväntad och intressant. Just när man förstod vem som var skyldig ....... händer något ......

 3. Roligt att hitta en ny svensk författare som skriver...
  rymdfen, 7 augusti 2013

  Roligt att hitta en ny svensk författare som skriver så här bra deckare. Boken var svår att lägga ifrån sig. Mycket lättläst och spännande. Klart värd att läsa!

 4. Östlundh är en ny bekantskap för mig. Min tanke är att...
  Mats Pettersson, 6 augusti 2013

  Östlundh är en ny bekantskap för mig. Min tanke är att läsa all böcker i serien i ordning. Efter att ha läst Släke kastade jag mig omgående över del två, Dykaren. Östlundh påminner mycket om Johan Teorin, en författare vars böcker jag sträckläst. Släke är inte unik i sin handling, men hela sättet att skriva och beskriva personer och miljöer är mycket bra. När jag börjat med Östlundhs böcker känner jag ett enormt sug att få läsa mer. Perfekta böcker för sköna semesterdagar.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Släke