Flickan i floden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ben Cooper och Diane Fry (del 10)
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2011-06-10
Förlag
Månpocket
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
The lost river
Medarbetare
Stjernfeldt, Fredrik (form)
Dimensioner
179 x 110 x 21 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789170018848

Flickan i floden

(21 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2011-06-10

Slutsåld

Tät intrig och pulserande spänning i genuint brittiska miljöer

Det är maj månad och värmebölja i Derbyshire. När kriminalinspektör Ben Cooper tar en löprunda utmed floden hör han plötsligt skrik, en liten flicka har hittats drunknad i vattnet. Hon hette Emily Nield och blev åtta år gammal. Enligt föräldrarna sprang hon ut i floden efter en hund och råkade halka på några stenar. Hon har ett sår i pannan som kan ha uppstått då hon föll. Ben grips dock av känslan att något helt annat kan ha hänt. En polisutredning inleds och det dröjer inte länge förrän man gör ett makabert fynd vid en annan del av floden. De båda händelserna har ett oroväckande samband ...

Under tiden är Diane Fry, Bens kollega, mitt uppe i en personlig kris. När hon några år tidigare arbetade inom Birminghampolisen utsattes hon för en ovanligt rå gruppvåldtäkt. Diane har aldrig kommit över händelsen och det börjar märkas i hennes arbete. Gärningsmännen är fortfarande på fri fot, men nu har DNA-spår kunnat kopplas till två bestämda personer. För att hjälpa Diane att ta sig ur krisen beordras hon av sin chef att delta i Birminghampolisens utredning. Varken Diane eller hennes överordnade anar att detta kommer att leda i helt oväntad riktning - rakt mot Dianes eget smärtsamma förflutna.

Den här gången får parhästarna Fry och Cooper driva två olika polisutredningar som löper parallellt men som har vissa gemensamma nämnare. Spänningen stegras då intrigen tätnar och mord, svek och skamfyllda familjehemligheter sakta nystas upp. Än en gång har Stephen Boots skapat en kriminalroman med skickligt sammanvävd handling och thrillerns obevekliga grepp om läsaren.

"Cooper och Fry är och förblir en bra deckarserie." Sydsvenskan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flickan i floden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Flickan i floden
    A-C, 25 december 2011

    Lika bra som dom tidigare i serien. Det är bra om man känner karaktärerna från dom tidigare böckerna.

  2. Varning, geografilektion
    Uffe, 8 augusti 2011

    Första gången jag läser något av denna författare så jag vet inte hur de andra böckerna är, men denna är i stort sett bara en geografilektion. Det är en ändlös upprepning av orter, floder, områden, berg etc. Och det är inget som tillför handlingen något alls, det skapar bara irritation att läsa mening på mening med geografiska platser. Så är man inte intresserad av en geografilektion av England så skall man nog passa sig för denna.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Flickan i floden