Sista natten i Twisted River (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
601
Utgivningsdatum
2011-06-10
Förlag
Månpocket
Översättare
Olov Hyllienmark
Originaltitel
Last night in Twisted River
Medarbetare
Molinder, Desirée (form)
Dimensioner
178 x 110 x 37 mm
Vikt
300 g
SAB
Hce
ISBN
9789170018879
Sista natten i Twisted River (pocket)

Sista natten i Twisted River

(10 röster)
Pocket Svenska, 2011-06-10

Slutsåld

John Irvings nya roman, enligt många kritiker hans allra bästa, är ytterligare ett prov på den berättarkonst som gjort honom känd över hela världen. Och Sista natten i Twisted River är tvivelsutan ett mäktigt bygge, fyllt av den för Irving så typiska kombinationen av humor och stort allvar.

Här ger John Irving liv åt en rad färgstarka personligheter i en berättelse som formar sig till en underbart ringlande skröna. Skådeplatsen är till en början det lilla sågverkssamhället Twisted River i norra New Hampshires skogar. Det är i mitten av femtiotalet, och i centrum står den italienskättade kocken Dominic och utfodrar skogshuggare och flottare; sonen Danny, blivande stjärnförfattare, och så småningom även Dannys son. Här finns också den grovkornige Ketchum, väderbiten lumberjack och speciell vän till familjen. Utifrån Twisted River startar sedan en fem decennier lång odyssé som också är en flykt, hals över huvud, efter att en halvindianska tagits för en hotfull björn och ett slag med en stekpanna av gjutjärn skjutit iväg berättelsen rakt in i framtiden.

"Last Night in Twisted River är en förträfflig roman, briljant skriven och med ett stort hjärta, en enastående skildring av en far och son på flykt och deras luggslitne beskyddare, fullt jämförbar med de allra bästa av Irvings tidigare verk. Den är fullkomligt omistlig." Irvine Welsh, Financial Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Irving