Mitt livs roll (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2011-04-08
Förlag
Månpocket
Översättare
Katarina Jansson
Originaltitel
The Understudy
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789170018909
Mitt livs roll (pocket)

Mitt livs roll

(2 röster)
Pocket Svenska, 2011-04-08

Slutsåld

Framtiden för Josh Harper ser oförskämt ljus ut. För stackars Stephen, Josh inhoppare eller "understudy", som det heter på teaterspråk, hänger det på Josh hälsa om han någonsin ska få en chans att bli den lysande stjärna han drömmer om. Men det ser allt annat än ljust ut.

Josh Harper har en hälsa av stål och är dessutom utsedd till världens tolfte sexigaste man. Stephen får på sin höjd spela död eller någon förbipasserande. Inte ens det gör han särskilt övertygande. Han har begåvats med ett olycksaligt namn, en hopplös agent, en dotter han knappast känner - kort sagt: han spelar inte ens huvudrollen i sitt eget liv.

På en fest hemma hos Josh, dit han tror att han blivit bjuden, men i själva verket anlitats som servitör, träffar han Nora, Josh fru. Hon lyckas locka fram det bästa hos Stephen och han blir naturligtvis förälskad. Den omständigheten gör det inte lätttare för Stephen att få sitt stora genombrott - men det leder till många dråpliga, märkliga och hisnande komplikationer på den scen som kallas livet.

Mitt livs roll är en underbar komedi om ambitio- ner, berömmelse, svartsjuka och kärlek - de begär som driver oss människor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Nicholls