Nattvandraren (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2011-08-12
Förlag
Månpocket
Översättare
Jan Malmsjö
Originaltitel
The Anatomy of Ghosts
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789170018954
Nattvandraren (pocket)

Nattvandraren

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2011-08-12

Slutsåld

John Holdsworth lever ett gott liv i 1780-talets London. Han är lyckligt gift, har en liten son och trivs med sitt arbete som mångsysslare inom bokbranschen. Så en dag förändras allt, utan förvarning drabbas han plötsligt av en serie tragedier. Det hela börjar med att hans son och hustru drunknar i Themsen och slutar med att hans företag går omkull.
John är nu helt ruinerad, han har inte ens en egen bostad längre. När han kontaktas av en rik änka som ber om hans hjälp tvekar han inte. Arvodet är generöst, och han har inget mer att förlora.
Uppdraget innebär att John ska bege sig till Cambridge, där änkans son Frank studerar. Änkan har fått veta att Frank inte alls är sig lik längre, han sägs ha blivit mentalt instabil och är under läkarvård. Men det är något som inte stämmer. Vad är det egentligen som har hänt Frank?
Då John besöker Franks college förs han i en sluten värld präglad av urgamla traditioner, men också av farliga intriger, oskrivna regler och pennalism. En värld där alla vet vikten av att bevara en hemlighet, och där ett brutalt brott lätt skulle kunna döljas ...
Intensivt spännande handling, en rad färgstarka karaktärer och gammal brittisk collegemiljö - flerfaldigt prisbelönte Andrew Taylor bjuder på ännu en gastkramande läsupplevelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nattvandraren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Nattvandrarna
    Fredrik, 15 november 2011

    Den var väl knappast gastkramande! Högst medioker.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andrew Taylor

Bloggat om Nattvandraren