Allt kan hända : 14 mörka berättelser (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
John-Henri Holmberg
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Everything's Eventual. 14 Dark Tales
Dimensioner
234 x 165 x 35 mm
Vikt
920 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789170020155
Allt kan hända : 14 mörka berättelser (inbunden)

Allt kan hända : 14 mörka berättelser

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2006-05-01

Slutsåld

Stephen Kings första novellsamling på över tio år innehåller bland annat en vinnare av det prestigefyllda O. Henry Award, två andra prisbelönta noveller och fyra som publicerats i "The New Yorker".

I "En åktur i kulan" liftar Alan Parker hem för att hinna träffa sin döende mor en sista gång, men hamnar längre bort än han någonsin tänkt sig. Ett smågrälande pars lunch blir plötsligt väldigt blodig i "Lunch på café Gotham" när hovmästaren börjar uppföra sig minst sagt underligt. Novellen "1408" handlar om en framgångsrik författare vars specialitet är "Tio nätter på tio hemsökta kyrkogårdar" och "Tio nätter i tio hemsökta hus", och även om rum nr 1408 inte dödar honom, så kommer han aldrig någonsin att skriva om spöken igen.

Vare sig han skriver om möten med de döda, de nästan döda, eller om världsliga skräckscenarion som loppmarknader och att sluta röka, är Stephen King i toppform i dessa fjorton mörka skrönor samlade i Allt kan hända. Intensiva, kusliga, och fängslande ger de prov på den oerhört rika fantasin hos kanske den störste berättaren i vår tid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Allt kan hända : 14 mörka berättelser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Allt hände!
    suxi, 12 augusti 2007

    Jag tycker att en för stor dos av Stephen Kings galenskap kan bli lite för mycket ibland, därför älskar jag hans novellsamlingar! För då får man många precis lagom långa mardrömmar med lagom stora doser galenskap. :-) Helt klart läsvärd!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Allt kan hända : 14 mörka berättelser

Övrig information

Stephen Kings första novellsamling på över tio år innehåller bland annat en vinnare av det prestigefyllda O. Henry Award, två andra prisbelönta noveller och fyra som publicerats i "The New Yorker". I "Riding the Bullet" liftar Alan Parker hem för att hinna träffa sin döende mor en sista gång, men hamnar längre bort än han någonsin tänkt sig. Ett smågrälande pars lunch blir plötsligt väldigt blodig i "Lunch at the Gotham Café" när hovmästaren börjar uppföra sig minst sagt underligt. Novellen "1408" handlar om en framgångsrik författare vars specialitet är 'Tio nätter på tio hemsökta kyrkogårdar' och 'Tio nätter i tio hemsökta hus', och även om rum nr 1408 inte dödar honom, så kommer han aldrig någonsin att skriva om spöken igen. Vare sig han skriver om möten med de döda, de nästan döda, eller om världsliga skräckscenarion som loppmarknader och att sluta röka, är Stephen King i toppform i dessa fjorton mörka skrönor samlade i Allt kan hända. Intensiva, kusliga, och fängslande ger de prov på den oerhört rika fantasin hos kanske den störste berättaren i vår tid. Stephen King har skrivit över fyrtio böcker, alla bästsäljare världen över. Han bor i Bangor, Maine, tillsammans med sin fru Tabitha.